настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Често Задавани Въпроси

.

Как да се включа?

Концепцията на Индимедия почива изцяло на готовността на хората да поддържат тяхна собствена медия. Всички ние сме отдадени да направим Индимедия България енергичен и важен източник на прогресивна информация и всякаква помощ е добре дошла. Как мога да помогна:

Допринасяне със съдържание: Най-добрият начин да спогомна за това е чрез писането на анализи, статии, отразяване на събития, теории, практики и т.н. Индимедия е световна мрежа и превеждането на материали от целия свят е един от основните източници на информация, което спомага за единственото и разпространяването на прогресивни и радикални идеи между отделните центрове, разположени в различните точки на света. Преводът на статии и анализи е от изключително важно значение за Индимедия България. Усилията и старанията на всеки са винаги добре дошли.

Техническа Поддръжка: Индимедия България се нуждае от хора, които да поддържат сайта. Управлявлението на сайта става чрез програма, която е лесна за използване и пълната информация за нея е достъпна онлайн: http://www.indymedia.ie/oscailt.

Достигане до хората: Да разпространя мълвата! Мога да пратя имейли на приятели и роднини, да разкажа за сайта с различни групи и организации, да разпространя листовки, да сложя линк към Индимедия България на собствения ми блог или уебсайт. "Бъдете медията!"

Организиране: Обстановката в България трябва да се промени радикално. Всички сме изморени от корупция, убийства и неправди. Мога да се включа чрез организирането на различни протести, домонстрации и акции. Индимедия България поддържа връзка с различни прогресивни групи и организация в София и в други градове из страната.

За повече информация мога да се обърнете към редакторите като цъкна на „контакт с нас“ в лявата страна на сайта.


Защо коментарът ми е скрит?

Ролята на редакторите в Индимедия е да дадат платформа на активисти, онеправдани и всички граждани, които имат с какво да допринесат за борбата с тиранията, капитализма и силните на деня. Политиката на сайта е ясно очертана около даване на глас на всеки, който няма глас в „официалните“ медии. Целта на тази платформа е да даде поле, в което всеки, който ползва сайта да се чувства удобно и незастрашен от необосновани нападки и преки обиди. Индимедия България не допуска дискриминационни материали.

  1. Индимедия призовава за внимателно подбран език! Материали/коментари, които са пряко ругаене, отправено към наименувани индивиди, а не към политически възгледи или дадена статия, ще бъдат скривани. Това разбира се изключва фигури от политическия и обществен живот, като Георги Първанов и Джордж Буш.
  2. Дубликати – статии/коментари, които са пуснати повече от веднъж ще се скривани. Всички знаем, че всеки понякога допуска подобни грешки.
  3. Дискримационни статии/коментари. Всеки един материал или коментар, който съдържа и прокламира каквато и да било форма на сексизъм, фашизъм, нео-нацизъм, хомофобия, ксенофобия, шовинизъм и други дискриминационни идеи ще бъдат скривани. Ние вярваме в свободата на словото на хора, които сеят омраза, но чисто и просто няма да дадем платформа за тази омраза, защото Индимедия България е виртуална зона на сътрудничество, единство и равенство, дефинирана от обединяващи принципи и общи цели. Всички в Индимедия сме равни, съратници, колеги, активисти, братя и сестри.
  4. Реклама – съобщения за реклама ще бъдат отстранявани, особено когато са публикувани с цел печалба.
  5. Тролинг – материали/коментари, които съдържат каквато и да е форма на ругатня, пряка обида или злоупотреба с движения, групи и индивиди и които не са аргументирани с цел подхранване на дискусия, ще бъдат скривани.
  6. Вечни дебати по повод различни статии. Индимедия не е бюлетин, нито форум, мейллист или чат. Коментарите трябва да следват определена статия или коментарите под нея, което от своя страна да предизвиква конструктивен анализ на статията, а не "форумна шумотевица". Ако искаш да изразиш алтернативно виждане или анализ на дадено събитие или текст, публикувай своя собствена статия – плурализмът на мнения е една от целите на Индимедия.

Още по тази темата: http://bulgaria.indymedia.org/article/21494

Всеки, който се чувства цензуриран от страна на редакторите да се свърже с тях на посочените електронни адреси в “Контакт с нас”. Целта на Индимедия България не е да цензурира, а да предостави пространство за всички прогресивни движения и лица.


От къде мога да видя скритите материали?

Информация за скритите материали и причините за скриването им може да се види тук. Всички скрити материали (както и причините за тяхното скриване) се препращат на следния мейллист: imc-bulgaria-newswire@lists.indymedia.org. Архивът на този мейллист, както и записването в него са отворени и достъпни за всички с цел пълна прозрачност на действията на редакторите. Ако все пак има някакви неясноти всеки може да пише на редакторите за допълнително изясняване от секция "Контакти".


Как да публикувам?

Индимедия България е отворена платформа, целяща да премахне границата между производители (пишещи, журналисти) и консуматори (четящи) на информация. За тази цел сайтът е отворен за публикуване от всички при спазване на минимален набор от правила и следвайки целите и идеите на Индимедия. Публикуването става по следния начин:

1. Публикуване на статия: Става от бутона „Напиши дописка“ в менюто под банера на сайта . От тук се публикуват прогресивни новини, анализи, съобщения за предстоящи събития, интервюта, прегледи и други. Има възможност за добавяне на медийни файлове (снимки, аудио, видео). Една част от полетата са задължителни и без тяхното попълване статията няма да бъде публикувана.

2. Публикуване на материали от корпоративните медии в раздел "Друга преса": Става от бутона "Включи материал" в менюто под банера на сайта. Този раздел е предназначен за интересни статии, появили се в корпоративните и "официалните" медии, но имащи отношение към тематиката на Индимедия България. И тук има възможност за добавяне на медийни файлове (снимки, аудио, видео). Една част от полетата са задължителни и без тяхното попълване статията няма да бъде публикувана.

3. Публикуване на медийни файлове: Става чрез бутона "Качи снимки и видео" в менюто под банера на сайта. Този раздел е предназначен за публикуване на аудио- и видео-файлове, както и на снимки. Публикуването се извършва чрез избиране на файл от локалния компютър и натискане на бутона „Качи“.

Моля, използвайте раздел "Съобщение" от Стъпка 4 САМО за СЪОБЩЕНИЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ (протести, прожекции, лекции, семинари и подобни).


Мога ли да заключа статията си за коментари, т.е. статията ми да не може да бъде коментирана?

Да, възможно е. Ако желаете вашата дописка да не бъде коментирана (заключена за коментари), моля напишете го в края на дописката или изпратете мейл на редакторите на imc-bulgaria@lists.indymedia.org или чрез формата за контакт


Мога ли да копирам материали от Индимедия България?

Да, използването и копирането на материали от Индимедия с посочване на източника е не просто позволено, а насърчавано. Индимедия България използва лиценза "Creative Commons" и всички материали са свободни за разпространение с некомерсиална цел, освен ако самият автор не е посочил друго.

дописки

Thursday 03.09, 22:10

browse text browse image browse video browse audio

economistesca3a4.jpg imageНадзор над икономическата мисъл в университетите 25.07 17:54 0 comments

220pxbravenewworldrevisited.jpg imageКак ни манипулират 21.07 20:08 0 comments

618x346.jpg imageПоглед в бъдещето: Протест с изместен център 19.07 20:05 0 comments

textКостадина Кунева: ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ "НАМИГНА" на НАТО 17.06 02:35 0 comments

seed_laws_poster_en_thumb.jpg imageПолитика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите региони 12.06 17:02 0 comments

textПовишават ефективноста на радиоактивно облъчване на мозъците 10.06 10:39 0 comments

1f33eb559193af8853c1e5f44c95edda.jpg imageГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ - БЪЛГАРИЯ ЗА МИР 05.06 21:47 0 comments

9f938b8ae38500613817a123c55f7761.jpg imageКакво можем да научим от етичния кодекс на древните индианци 30.05 18:19 1 comments

citizenfour1.jpg imageРеч на Едуард Сноудън при връчване на Награда за цялостен житейски принос 27.05 20:00 1 comments

csm_european_solidarity_greece_logo_8a39d2e6f7_2.gif image20-26 ЮНИ: ПРИЗИВ ЗА ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛИЗАЦИЯ ОТДОЛУ НАГОРЕ ОТ ГРЪЦКИТЕ ДВИЖЕНИЯ 27.05 13:42 0 comments

01.jpg imageНАТО, БТА и свободата на словото 26.05 02:39 1 comments

x_9b531a43_1_2.jpg imageБлизък изток: Най-голямата заплаха за населението все още е от страна на правителствата 24.05 15:57 0 comments

arton11610bb819.jpg imageDEBT OVER! 4-ти Европейски Летен Университет на CADTM 23.05 17:53 1 comments

banner_300x250.jpg imageСветовен марш срещу Монсанто 23 май 2015 20.05 20:05 2 comments

Let it be - лозунгът на протестите за свободно слово в България. imageВ подкрепа на честната журналистика в България и протеста на журналистите от БНР 19.05 04:29 0 comments

ustoichivo_razvitie_1.jpg imageНа Железницата ѝ е необходима обществена подкрепа повече от всякога 19.05 03:42 1 comments

zaplatata.jpg imageРаботник за еднократна употреба 18.05 18:36 0 comments

cetodqlwmaeb0da.jpglarge.jpg imageПризив за Солидарност с македонските Протести 09.05 01:34 1 comments

Да защитаваме нашите пенсии! Нашите, тези на старейшите ни, тези на децата ни! imageДекларация срещу пенсионната ¨реформа¨ 04.05 16:56 2 comments

manufacturing_consent.jpg imageАЕЖ настоява за навременно и справедливо разследване на убийствата на журналисти в Украйна 03.05 18:52 0 comments

повече >>