настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Често Задавани Въпроси

.

Как да се включа?

Концепцията на Индимедия почива изцяло на готовността на хората да поддържат тяхна собствена медия. Всички ние сме отдадени да направим Индимедия България енергичен и важен източник на прогресивна информация и всякаква помощ е добре дошла. Как мога да помогна:

Допринасяне със съдържание: Най-добрият начин да спогомна за това е чрез писането на анализи, статии, отразяване на събития, теории, практики и т.н. Индимедия е световна мрежа и превеждането на материали от целия свят е един от основните източници на информация, което спомага за единственото и разпространяването на прогресивни и радикални идеи между отделните центрове, разположени в различните точки на света. Преводът на статии и анализи е от изключително важно значение за Индимедия България. Усилията и старанията на всеки са винаги добре дошли.

Техническа Поддръжка: Индимедия България се нуждае от хора, които да поддържат сайта. Управлявлението на сайта става чрез програма, която е лесна за използване и пълната информация за нея е достъпна онлайн: http://www.indymedia.ie/oscailt.

Достигане до хората: Да разпространя мълвата! Мога да пратя имейли на приятели и роднини, да разкажа за сайта с различни групи и организации, да разпространя листовки, да сложя линк към Индимедия България на собствения ми блог или уебсайт. "Бъдете медията!"

Организиране: Обстановката в България трябва да се промени радикално. Всички сме изморени от корупция, убийства и неправди. Мога да се включа чрез организирането на различни протести, домонстрации и акции. Индимедия България поддържа връзка с различни прогресивни групи и организация в София и в други градове из страната.

За повече информация мога да се обърнете към редакторите като цъкна на „контакт с нас“ в лявата страна на сайта.


Защо коментарът ми е скрит?

Ролята на редакторите в Индимедия е да дадат платформа на активисти, онеправдани и всички граждани, които имат с какво да допринесат за борбата с тиранията, капитализма и силните на деня. Политиката на сайта е ясно очертана около даване на глас на всеки, който няма глас в „официалните“ медии. Целта на тази платформа е да даде поле, в което всеки, който ползва сайта да се чувства удобно и незастрашен от необосновани нападки и преки обиди. Индимедия България не допуска дискриминационни материали.

  1. Индимедия призовава за внимателно подбран език! Материали/коментари, които са пряко ругаене, отправено към наименувани индивиди, а не към политически възгледи или дадена статия, ще бъдат скривани. Това разбира се изключва фигури от политическия и обществен живот, като Георги Първанов и Джордж Буш.
  2. Дубликати – статии/коментари, които са пуснати повече от веднъж ще се скривани. Всички знаем, че всеки понякога допуска подобни грешки.
  3. Дискримационни статии/коментари. Всеки един материал или коментар, който съдържа и прокламира каквато и да било форма на сексизъм, фашизъм, нео-нацизъм, хомофобия, ксенофобия, шовинизъм и други дискриминационни идеи ще бъдат скривани. Ние вярваме в свободата на словото на хора, които сеят омраза, но чисто и просто няма да дадем платформа за тази омраза, защото Индимедия България е виртуална зона на сътрудничество, единство и равенство, дефинирана от обединяващи принципи и общи цели. Всички в Индимедия сме равни, съратници, колеги, активисти, братя и сестри.
  4. Реклама – съобщения за реклама ще бъдат отстранявани, особено когато са публикувани с цел печалба.
  5. Тролинг – материали/коментари, които съдържат каквато и да е форма на ругатня, пряка обида или злоупотреба с движения, групи и индивиди и които не са аргументирани с цел подхранване на дискусия, ще бъдат скривани.
  6. Вечни дебати по повод различни статии. Индимедия не е бюлетин, нито форум, мейллист или чат. Коментарите трябва да следват определена статия или коментарите под нея, което от своя страна да предизвиква конструктивен анализ на статията, а не "форумна шумотевица". Ако искаш да изразиш алтернативно виждане или анализ на дадено събитие или текст, публикувай своя собствена статия – плурализмът на мнения е една от целите на Индимедия.

Още по тази темата: http://bulgaria.indymedia.org/article/21494

Всеки, който се чувства цензуриран от страна на редакторите да се свърже с тях на посочените електронни адреси в “Контакт с нас”. Целта на Индимедия България не е да цензурира, а да предостави пространство за всички прогресивни движения и лица.


От къде мога да видя скритите материали?

Информация за скритите материали и причините за скриването им може да се види тук. Всички скрити материали (както и причините за тяхното скриване) се препращат на следния мейллист: imc-bulgaria-newswire@lists.indymedia.org. Архивът на този мейллист, както и записването в него са отворени и достъпни за всички с цел пълна прозрачност на действията на редакторите. Ако все пак има някакви неясноти всеки може да пише на редакторите за допълнително изясняване от секция "Контакти".


Как да публикувам?

Индимедия България е отворена платформа, целяща да премахне границата между производители (пишещи, журналисти) и консуматори (четящи) на информация. За тази цел сайтът е отворен за публикуване от всички при спазване на минимален набор от правила и следвайки целите и идеите на Индимедия. Публикуването става по следния начин:

1. Публикуване на статия: Става от бутона „Напиши дописка“ в менюто под банера на сайта . От тук се публикуват прогресивни новини, анализи, съобщения за предстоящи събития, интервюта, прегледи и други. Има възможност за добавяне на медийни файлове (снимки, аудио, видео). Една част от полетата са задължителни и без тяхното попълване статията няма да бъде публикувана.

2. Публикуване на материали от корпоративните медии в раздел "Друга преса": Става от бутона "Включи материал" в менюто под банера на сайта. Този раздел е предназначен за интересни статии, появили се в корпоративните и "официалните" медии, но имащи отношение към тематиката на Индимедия България. И тук има възможност за добавяне на медийни файлове (снимки, аудио, видео). Една част от полетата са задължителни и без тяхното попълване статията няма да бъде публикувана.

3. Публикуване на медийни файлове: Става чрез бутона "Качи снимки и видео" в менюто под банера на сайта. Този раздел е предназначен за публикуване на аудио- и видео-файлове, както и на снимки. Публикуването се извършва чрез избиране на файл от локалния компютър и натискане на бутона „Качи“.

Моля, използвайте раздел "Съобщение" от Стъпка 4 САМО за СЪОБЩЕНИЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ (протести, прожекции, лекции, семинари и подобни).


Мога ли да заключа статията си за коментари, т.е. статията ми да не може да бъде коментирана?

Да, възможно е. Ако желаете вашата дописка да не бъде коментирана (заключена за коментари), моля напишете го в края на дописката или изпратете мейл на редакторите на imc-bulgaria@lists.indymedia.org или чрез формата за контакт


Мога ли да копирам материали от Индимедия България?

Да, използването и копирането на материали от Индимедия с посочване на източника е не просто позволено, а насърчавано. Индимедия България използва лиценза "Creative Commons" и всички материали са свободни за разпространение с некомерсиална цел, освен ако самият автор не е посочил друго.

дописки

Tuesday 28.04, 14:52

browse text browse image browse video browse audio

greenwash.jpg image28 април: Световен ден по безопасност и здраве при работа 25.04 22:46 0 comments

local100_unionsmakeusstrong.jpg imageИнтервю с евродепутат Костадина Кунева 19.04 13:38 0 comments

cover_bg_2015218x300.jpg imageКТ "Подкрепа" относно поредните жертви на опасните условия на труд 19.04 11:08 2 comments

shumovo.jpg imageШумовото замърсяване – един от основните проблеми на Столична Община 18.04 10:55 0 comments

1310piketty.jpg imageТома Пикети не е заплаха за капитала през ХХI век 17.04 15:37 0 comments

textАрменският геноцид и след това 17.04 13:45 0 comments

arton527925f9fa_1.jpg imageЩе има ли край „войната срещу тероризма“ 16.04 22:46 0 comments

textОбама: отвъд публичнияобраз 15.04 01:17 0 comments

images.jpeg imageФестивал на здравословния начин на живот - “ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ” 14.04 18:33 0 comments

poster_2015_17_de_abril_ingles__final_corregido__cpia_2.jpg image17 април: ден на земеделческите борби 14.04 01:59 1 comments

laborunion.jpg imageОда за синдикатите 05.04 18:23 0 comments

Изоставена жп спирка - Източник: http://haiduk-tourist.blogspot.com/2014/05/blog-post_4545.html, автор: diana mincheva imageКАКВО ОЗНАЧАВА ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА ГУБЕЩИ ЖП ЛИНИИ НА ОБЩИНИТЕ? 04.04 19:40 1 comments

textИгнасио Рамоне и Ноам Чомски: Срещу империята на шпионажа 04.04 15:02 0 comments

efbww.jpg imageСтоп на социалния дъмпинг 23.03 16:15 1 comments

tjnrgb.jpg imageРезолюция на ЕКП за ограничаване на финансовите измами, укриването на данъци и дейността н... 17.03 13:50 2 comments

textДългът – един век извиване на ръце 13.03 03:33 0 comments

_cropped.jpg image„Урок” по честно кино 12.03 04:46 0 comments

chergarianarchycopy.jpg imageПатриотизмът - опиум за угнетената душа 12.03 03:49 0 comments

20925_1.jpg image„Гео Милев и изкуството“ 09.03 14:43 0 comments

textРаботещи бедни 03.03 02:44 0 comments

повече >>