настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Предстоящи събития

няма събития, отговарящи на Вашата заявка!

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Политика / Новини Monday March 03, 2014 - 15:50 by GrReporter

Костадинка Кунева, която стана трагично известна след като бе залята с киселина през декември 2008 в Атина ще е кандидат за евродепутат от партията на известния гръцки журналист Ставрос Теодоракис. Това съобщи радиожурналистът Стефанос Цицопулос от Солун, който е много близък приятел на Теодоракис.
Кандидатурата на Кунева и останалите избранници на новосъздадената партия предстои да бъдат обявени на специална пресконференция следващия вторник.
Самото създаване на новата политическа формация бе обявено преди няколко часа от Ставрос Теодоракис в електронния сайт protagon.gr . В манифеста със заглавие “Започваме” той обяви името на движението “То потами” (“Реката” - б.а.).
Цялата статия ...
Граждански и човешки права / Коментар Monday March 03, 2014 - 15:29 by GrReporter

Голяма преднина на СИРИЗА пред Нова Демокрация както за евроизборите, така и за парламентарните избори показва ново социологическо проучване. Разликата между двете партии е 5 единици за парламентарните избори, а за евроизборите- 4,8 единици.
Проучването на Palmos Analysis, направено за Tvxs.gr показва, че  СИРИЗА се ползва с подкрепата на 19,9% от избирателите за евроизборите, а Нова Демокрация- на16,1%.
Следват Златна зора с 11%, Комунистическата партия с 3,4%, ПАСОК с 3,5%, Независимите гърци-с 2,4%, ЛАОС с 1,5%, Зелените еколози с 1,1%  и Демократичната левица с 1,2%. Друга партия предпочитат 4,8% от запитаните, а 4,7% не са отговорили на въпроса. 18,2% все още не са решили за кого да гласуват.
На националните избори СИРИЗА би получила  -25,1%, Нова Демокрация -20,1%, Златна зора -10,1%, Независимите гърци -3,5%, Комунистическата партия -3,8% , а ПАСОК- 3,5%.
Под границата от 3% остават Демократичната левица (1,9%), Зелените еколози (1,1%) и ЛАОС (1,3%).
13% от запитаните не са решили кого биха подкрепили, а 7,2% няма да гласуват.
Междувременно на учредителния конгрес на Обединената левица в Словения лидерът на СИРИЗА  Алексис Ципрас  заяви, че общата цел на левицата е да извади Европа от мрака на неолиберализма. Според него това е задължение на Обединената левица, на СИРИЗА , на Партията на европейската левица, както и на всички демократични и прогресивни социални и и политически сили.
„През май, след по-малко от 90 дни, от нас зависи да ги изхвърлим в кошчето за непотребни исторически отпадъци... като гласуваме за Левицата” заяви Ципрас и подчерта, че това е отговорът на неолибералните зомбита, които произвеждат корупция, бедност, безработица.
Цялата статия ...
1888697_727110177323800_1272189231_n.jpg
Политика / review Saturday March 01, 2014 - 02:01 by ТоНик
От социална работничка научих, че на административен жаргон ситуацията на подобни хора се наричала асфалтиране. Изпаднал си, свлякъл си се на дъното и над теб е минал социалният валяк. Оттук нататък тези хора са „асфалтирани”: те забравят какви са били „преди”, държавата още по-отдавна ги е забравила, обречени са да водят мизерен начин на съществуване до сетния си дъх. Макар и те да са като останалите – хора с лица, които имат своето достойнство. Цялата статия ...
euleak.jpg
Глобализация / review Tuesday February 25, 2014 - 17:38 by Поглед Инфо
Битката за контрола над Украйна съвсем не е приключила, въпреки споразумението за предсрочни избори. До споразумение се стигна след като загинаха десетки невинни хора. Правилата на тази игра са такива, че когато ситуацията по опита за преврат зацикли монотонно и безрезултатно, тогава на двете страни трябва да им се „помогне”, за да се ожесточат още повече. Трябва да се разрази, ако е възможно, истинска гражданска война, трябва наистина да загинат хора, а не просто да се свири на пиано, да се думкат барабани и да се палят гуми. И тогава, когато загинат хора, всяко правителство, особено ако е демократично избрано, каквото е в Украйна, неминуемо подава оставка. Защото няма такава власт в цивилизована или дори в полуцивилизована република, която да не рухне, ако заради нея умират невинни хора. Цялата статия ...
Престъпност и корупция / Коментар Tuesday February 25, 2014 - 14:53 by Катрин Аштън
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън направи интересни коментари по време на пресконференция относно случващото се в Украйна:
- Г-жо Аштън, каква е разликата между жертвите на Майдана и тези, които в рамките дори на самия Евросъюз слагат край на живота си, в следствие на безизходицата в която са попаднали поради безработицата, непосилни кредити, корупция и чувство за безперспективност? Цялата статия ...
1908081_586367294777469_2072714296_n.jpg
Икономика и труд / Коментар Sunday February 16, 2014 - 16:16 by Владимир Митев
Босненските протести започнаха от третия по големина град и индустриален център на северната част на страната Тузла. Още от времето на Югославия там действат предприятия, които са били знакови за промишлеността на цялата съюзна федеративна република. Фирми като Polihem, DITA, Konjuh и Resod-Guming десетилетия са имали славата на „фабрики за пари“. Тяхната провалила се  приватизация сега извежда стотици бивши служители в тях на протести. Работниците не са получавали заплати от повече от година и не са здравно осигурени. Проблемът с предприятията не е в икономическата неефктивност или в липсата на пазари, а във връзкарско-клиентелсткият начин на управлението им, довел до тяхното затриване. Цялата статия ...
dushatanasveta.jpg
Глобализация / Интервю Thursday February 13, 2014 - 18:14 by Екхарт Толе

Как да гледаме на глобалните предизвикателства, неща като климатичните промени, от тази гледна точка на осъзнатост? Дали това е отговор на моето его, например, да мисля, че имам отговорност към спасяването на планетата?

Личните предизвикателства понякога могат да бъдат доста големи и те често се свързват с по-големите колективни предизвикателства.
Да, истина е – ние трябва да спасим планетата. Но нека не мислим погрешно, че всички решения са някъде там. Защото повечето проблеми – насилие, замърсяване, войни, тероризъм, имат своя произход в човешкото съзнание или загуба на съзнание. Вашата основна отговорност не е да правите нещо извън вас, а за вашето съзнание.
Ако не поемете отговорност за вашето състояние на съзнанието и повярвате, че всички решения са някъде там, тогава започвате да допускате грешки като комунизма, например. Първоначалната мотивация за комунизма е била всъщност идеалистична – той е добро. Те са искали да създадат по-справедливо и честно общество и всичко звучало чудесно, но това, което подценили, била липсата на промяна в съзнанието. И веднъж получили власт, те създали отново същите демони. Накраят това, което били създали, било по-лошо от това, срещу което са се борили. Първоначално хората имат добри намерения, но те не са достатъчни, ако внасяте старото си съзнание в тях.
http://credobonum.bg/bg/news/777/Ekhart-Tole-Badeshteto...tvuva
-
Притча за Гнева и Злобата
http://www.woodroselifestyle.com/1041108310861075.html
Цялата статия ...
Политика / Коментар Sunday February 09, 2014 - 03:51 by Поглед Инфо
Повече от 1000 души на ден се вливат в редиците на безработните на Стария континент. Само през последните четири години армията на хората без работа в Европа са е увеличила с повече от 10 милиона души. Според Международната организация на труда през 2018 г. броят на безработните ще надхвърли 215 милиона души. Но проблемите не са свързани единствено с безработицата. Много от хората, които имат работа, виждат как заплатите им биват замразявани или намалявани, изпитват все по-големи трудности да изплащат кредитите си, да плащат сметките си, да си позволят качествена медицинска помощ или да дадат добро образование на децата си. Според доклади на Червения кръст в Европа сме свидетели на хуманитарна криза, каквато не е била наблюдавана през последните 60 години.

Споразумение с ЕС 2014-2020 http://solidbul.eu/?p=2257
Цялата статия ...
p02.jpg
Граждански и човешки права / Коментар Friday February 07, 2014 - 18:46 by VOX POPULI

Какви са основните проблеми на бездомните в София? Какви са причините и механизмите, поради които загубваш своя дом? Каква е обществената нагласа към бездомните? Кои са местата им на обитаване? Кои са институционалните пътеки за оказване на социална помощ, има ли информационен достъп към тях, има ли бариери, и преодолими ли са те? Как може да се провокира емпатия и желание за взаимопомощ?
Чуйте аудиозаписа тук: https://ia600306.us.archive.org/30/items/Httpwww.redhou...i.mp3
Цялата статия ...
Технологии и компютри / Коментар Wednesday February 05, 2014 - 05:08 by ПУДЕЛЪ
В четвъртък, 23-ти януари Едуард Сноудън отговори на въпроси зададени от пресата и публиката през Twitter с хаштага #ASKSNOWDEN. Цялата статия ...
This page can be viewed in
English Български

дописки

Monday 02.03, 02:55

browse text browse image browse video browse audio

fr_caroussels_image_189.jpg imageОснови на биодинамичното земеделие 01.03 03:59 0 comments

growningcommunities.jpg imageGrowing Communities – практическа алтернатива на хранителната индустрия 27.02 23:41 0 comments

samain.jpg imageЗа религията, политиката и секуларизма 16.02 18:25 1 comments

textПолитика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството 11.02 02:01 0 comments

yin_yang_laozi1.jpg imageЕкологичното съзнание и особеностите на източната мисловност 07.02 19:08 0 comments

debt.jpg image15/2: Ден за протести в СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД 07.02 18:44 2 comments

p0809cqfdecoledef022.jpg imageFuck Off, Google - На нашите приятели 07.02 16:39 2 comments

textОтворено писмо на Ципрас към немския народ в германския ежедневник „Ханделсблат“* 03.02 00:57 0 comments

textСкандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена 02.02 21:17 1 comments

textФондация Програми за животните се противопоставя на предложените изменения на Закона за ве... 30.01 16:57 0 comments

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 2 comments

22042012162713dis_de_zs_tierrs4_1.jpg image„Подемос“ – партията, която разтърсва Испания 18.01 03:43 0 comments

formation_droit_de_greve.jpg imageДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ПРАВОТО НА СТАЧКА 17.01 23:16 0 comments

tesnolineyka_baner_1.jpg imageМинистър Московски: “ Спирането на влаковете няма да забави растежа на икономиката“ 17.01 22:34 0 comments

cover_irina.jpg image"Католическата църква и усташкият режим в Хърватия (1941-1945)" 17.01 02:24 0 comments

problemut_ste_vie.jpg imageСрещу държавния расизъм 08.01 02:56 0 comments

p14bea01_1_.jpg imageНа какво е алтернатива социалната ферма? 06.01 02:49 0 comments

tesnolineyka_baner.jpg imageДа съхраним теснолинейката! 06.01 02:34 0 comments

textУкраински войник: "за мен като марксист избора между белогвардейците и петлюровците е очев... 29.12 10:35 0 comments

повече >>