настройки

 • - Езици [Languages] - bg | en

Предстоящи събития

няма събития, отговарящи на Вашата заявка!

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Константина Кунева на Евроизборите със СИРИЗА

category Международни | Политика | Коментар author Monday, 28 April 2014, 18:37author by GRReporter Докладвай тази статия на редакторите


 • Влизането на Костадинка Кунева в политиката предизвика дискусии в социалните мрежи

 • Синдикалистката от България Костадинка Кунева, която бе залята с киселина през декември 2008 от неизвестни до момента нападатели ще бъде кандидат за евродепутат, но не от партията  на журналиста Ставрос Теодоракис „То Потами”, както твърдяха източници (http://www.grreporter.info/Kostadinka_Kuneva_shche_e_ka...15120), а от радикално лявата СИРИЗА (Коалиция на радикалната левица).

poupee.jpg


 • Часове след появата й в гръцките медии новината, че тя е приела предложението на лидера на основната опозиционна партия в Гърция – радикално лявата СИРИЗА да бъде включена в евробюлетината й предизвика бурни дискусии.

 • По-голямата част от критиките са свързани с избора на политическото пространство, което цели да представлява в Европейския парламент.  Едната група коментари са позитивни към нейната кандидатура. Авторите им се позовават на силата на нейния характер, достойнството, което излъчва след бруталното нападение срещу нея и символиката на една такава личност.

 • Една друга група потребители обаче твърдят, че са неприятно изненадани от факта, че Кунева е избрала да се кандидатира със СИРИЗА: „Именно защото тя е много сериозен човек не съм очаквала, че би се включила в партия, която непрекъснато променя позициите си”.  Те подчертават, че това, което ги е впечатлило у нея е „този кураж, който виждаме много рядко. Това е нещо, което за мен е от голямо значение. Без да смятам обаче, че това я прави способна да бъде евродепутат”.

 • Най-категорични са потребителите, които се питат кое прави Кунева толкова важна личност. „Дали фактът, че си жертва те превръща по магически начин в добър политик?”, се питат те и допълват, че изборът на личности като нея „се цели директно в чувствата на избирателите и анулират напълно рационалното измерение на политиката”. Тези коментатори обвиняват СИРИЗА, че иска да се възползва от симпатията на гласоподавателите към Костадинка Кунева.

 • Въпреки критиките обаче Костадинка Кунева се определя като от малкото позитивни изключения в бюлетината на левите. „Представете си половината бюлетина на „Елия” („Маслина” – името на новата лявоцентристка формация, в която участва и ПАСОК – б.а.) да се състоеше от половината от членовете на централната комисия на ПАСОК и другата половина – от различни телевизионни звезди. Не е необходимо да кажа какво щеше да се говори за нас. Но всъщност това е съставът на бюлетината за европейските избори на партията, която както е известно на всички носи новия морал в политиката”, коментира саркастично кандидат за евродепутат от „Елия”.

 • Действително, в списъка на кандидатите за евродепутати на СИРИЗА 20-те имена принадлежат на тясно свързани с партията членове. Сред останалите 14 души, освен Костадинка Кунева има още трима синдикалисти, двама университетски преподаватели,трима журналисти, една актриса, една от уволнените от министерството на финансите чистачки, научният сътрудник на ГСЕЕ (Конфедерацията на работещите в Гърция) и активистката за правата на ромите в Гърция Сабиха Сюлейман, чието интервю за GRReporter можете да прочетете тук: http://www.grreporter.info/Evropa_kazva_dotuk_na_predra.../7608.

 • Сред журналистите изпъква името на Стелиос Кулоглу, който само преди няколко дни ни представи последния си филм „Кръстницата” за Ангела Меркел (http://www.grreporter.info/Posreshchat_Merkel_kato_krst...15342) и главният редактор на вестник „Катимерини” Никос Ксидакис.

 • Кандидатурите бяха избрани чрез партийно гласуване въпреки предложението на Алексис Ципрас непартийните кандидатури да бъдат изключени от тази процедура. Останалите места в бюлетината се очаква да бъдат заети от личности, които не са членове на СИРИЗА, но си сътрудничат с партията. Според източници дебатите са повече от динамични, като кандидатурите на икономистите Янис Варуфакис (http://www.grreporter.info/Vmesto_da_se_opitat_da_go_po.../8095) и Костас Лапавицас (http://www.grreporter.info/Vlizaneto_v_evrozonata_pozvo...=show) се очертават като най-спорни.


 препратка: http://www.grreporter.info/Vlizaneto_na_Kostadinka_Kune...15362

phaidonnibargures.jpg

ap861091024x768.jpg

poreia_petralona_30109002lmi87l1.jpg

img_0284xtycp8.jpg

kouneva1.jpg

enfanttibet.jpg

author by GRReporterpublication date Monday, 05 May 2014, 13:07Докладвай тази статия на редакторите


 • Почти шест години след жестокото нападение с киселина, последствията от което лекува и до днес, синдикалистката от България Костадинка Кунева реши да влезе в политиката. Тя е кандидат за евродепутат с бюлетината на гръцката лява партия СИРИЗА, чийто лидер Алексис Ципрас е предложението на Европейската левица за лидер на Европейската комисия.


 • В интервю за GRReporter синдикалистката, която от около две години живее във Франция, където се подлага на поредния кръг от операции и терапии обяснява мотивите на решението си да напусне синдикализма и да спечели място в Европейския парламент.

 • Г-жо Кунева, защо решихте да влезете в политиката и защо с конкретната партия?

 • Проблемите в Европа стават все по-сериозни, бедността се увеличава с голяма скорост, хората гладуват, много семейства са в безизходица, нямат възможност да покрият разходите си, дори и да работят. Все повече хора задлъжняват и не се знае кога ще могат да стъпят на крака и да се освободят от дълговете, без които не могат да изхранят семейството си. Образователната и здравната система само де юре съществуват, не могат да изиграят ролята, за която са създадени в това общество.

 • Мерките, които се вземат от парламентите, местни и Европейски не помагат на хората да се справят в живота.

 • Това се получава, защото там се защитават интересите главно на банките и световните фирми. Пример - в Брюксел, където има четиристотин и няколко европарламентаристи, също се помещават над  1200 лобисти, които работят само в интерес на фирмата, която представляват. За нас кой работи? Никой! Толкова години не си пролича, че 2-3 души се опитват да защитят интересите на работниците и на безработните в Европа. Това означава,че трябва да отидем, да видим какво се случва там и да се организираме да представим и защитим интересите си, като мнозинство на Европейската общност. Трябва да се намери начин това да се постигне. За това и реших, че това мога да го направя със СИРИЗА, с които имаме еднакви интереси и освен това съм работила с тази организация от преди нападението с киселина.

 • Познавате много добре проблемите на работещите от синдикалната си дейност. Как възнамерявате да действате за решаването им от позицията на евродепутат?

 • От сега не мога да кажа как точно, а и не трябва, защото това няма да е мое лично дело. Надявам се интересът на СИРИЗА да се защитят бедните, безработните, семействата, инвалидите, всички, които имат много нисък статус да е обект на интерес и на други партии от Гърция и от Европа, с които ще се сработим и ще можем да постигнем добри резултати.Това е бъдещето - солидарност.

 • Като се има предвид, че лечението ви продължава, колко време и енергия ще имате за политиката?

 • Операциите вече са редки,останаха повече козметични неща да се правят,ще се изчаква да се стабилизира оперираното място,за да се види къде има нужда да се пипне още. Операциите ще отнемат малко дни и възстановителният период ще е много кратък. Е, ако се наложи може да ходя с конците, докато им дойде времето за смъкване. Те не може да са спънка. На някои може да не им се вижда естетично и нормално, но животът продължава и ние не можем да стоим на едно място заради няколко конеца.

 • Дали ще ми стигне енергията? Обичта ми към хората, мисля е основният генератор на енергия, който имам.

 • Чрез GRReporter.info имате възможността да се обърнете към избирателите в Гърция, България и други европейски страни. Какво бихте им казала, за даги убедите да гласуват за вас?

 • Живея проблемите на европейското население от много години, още преди да отида в Гърция, преди да дойда във Франция, зная как се чувствате мили хора. Има нужда колкото се може повече от нас, работещите за едно парче хляб, което много не могат вече да си го позволят, хора, които живеем и знаем проблемите на болшинството от народите населяващи Европа, да отидем и защитим интересите си  в Европейския парламент. Да изработим закони,които да спрат глада и безработицата. Закони,с които ще защитим живота на хората живеещи в Европа.

препратка: http://www.grreporter.info/Kostadinka_Kuneva_Koncite_ny...15456
 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Friday 27.03, 22:07

browse text browse image browse video browse audio

efbww.jpg imageСтоп на социалния дъмпинг 23.03 16:15 0 comments

tjnrgb.jpg imageРезолюция на ЕКП за ограничаване на финансовите измами, укриването на данъци и дейността н... 17.03 13:50 2 comments

textДългът – един век извиване на ръце 13.03 03:33 0 comments

_cropped.jpg image„Урок” по честно кино 12.03 04:46 0 comments

chergarianarchycopy.jpg imageПатриотизмът - опиум за угнетената душа 12.03 03:49 0 comments

20925_1.jpg image„Гео Милев и изкуството“ 09.03 14:43 0 comments

textРаботещи бедни 03.03 02:44 0 comments

debt.jpg imageНС да отмени решението си за 16 млрд. заем 03.03 01:26 1 comments

fr_caroussels_image_189.jpg imageОснови на биодинамичното земеделие 01.03 03:59 2 comments

growningcommunities.jpg imageGrowing Communities – практическа алтернатива на хранителната индустрия 27.02 23:41 0 comments

samain.jpg imageЗа религията, политиката и секуларизма 16.02 18:25 1 comments

textПолитика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството 11.02 02:01 0 comments

yin_yang_laozi1.jpg imageЕкологичното съзнание и особеностите на източната мисловност 07.02 19:08 0 comments

debt.jpg image15/2: Ден за протести в СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД 07.02 18:44 2 comments

p0809cqfdecoledef022.jpg imageFuck Off, Google - На нашите приятели 07.02 16:39 2 comments

textОтворено писмо на Ципрас към немския народ в германския ежедневник „Ханделсблат“* 03.02 00:57 0 comments

textСкандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена 02.02 21:17 1 comments

textФондация Програми за животните се противопоставя на предложените изменения на Закона за ве... 30.01 16:57 0 comments

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 2 comments

повече >>