настройки

 • - Езици [Languages] - bg | en

Предстоящи събития

няма събития, отговарящи на Вашата заявка!

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Костадинка Кунева ще е кандидат за евродепутат

category Другата преса | Политика | Новини author Monday, 03 March 2014, 15:50author by GrReporter Докладвай тази статия на редакторите


 • Костадинка Кунева, която стана трагично известна след като бе залята с киселина през декември 2008 в Атина ще е кандидат за евродепутат от партията на известния гръцки журналист Ставрос Теодоракис. Това съобщи радиожурналистът Стефанос Цицопулос от Солун, който е много близък приятел на Теодоракис.

 • Кандидатурата на Кунева и останалите избранници на новосъздадената партия предстои да бъдат обявени на специална пресконференция следващия вторник.

 • Самото създаване на новата политическа формация бе обявено преди няколко часа от Ставрос Теодоракис в електронния сайт protagon.gr . В манифеста със заглавие “Започваме” той обяви името на движението “То потами” (“Реката” - б.а.).


 • “Не зная как да започна. Колкото и да се готвих за този момент, чувствам неудобство. Затова нека започна от края. Възможно ли е да съществува политика без партийно минало? Да изляза напред аз, да излезете вие, да излязат много от нас, да се превърнем в една РЕКА, която ще промени Гърция?

 • Но нека вземем нещата по ред. Идеята не е само моя. Всяка сутрин, всяка вечер, второто изреяение, което чувам от хората, с които се срещам е: “Какво ще правим?”. Много пъти поводът за това е нещо, което съм написал или показал по телевизията. Други пъти пък причината са първите страници на вестниците, решенията на правителството и политическите спорове. Всички са в безизходица. Дори и онези, които са решили за кого ще гласуват, след 2-3 думи, които разменяме започват да се питат: “Имаме ли друго решение?”.

 • Това е началото на манифеста за създаването на партията, което предизвика бурни реакции в социалните медии. Според Цицопулос, “То потами” ще бъде една “проевропейска прогресивна и реформаторска партия с лява насоченост”.

 • Заслужава да се отбележи, че Ставрос Теодоракис беше първият журналист, който разговаря с Костадинка Кунева след нападението срещу нея още по времето, когато тя се намираше за лечение в централната атинска болница “Евангелизмос”.

препратка: http://www.grreporter.info/Kostadinka_Kuneva_shche_e_ka...15120
author by GRReporterpublication date Wednesday, 19 March 2014, 13:12Докладвай тази статия на редакторите


 • Синдикалистката от България живее в един от работническите блокове близо до станцията La Defense в парижкото предградие Нантер, пише гръцкият всекидневник Катимерини. Костадинка Кунева се намира във френската столица, където продължава лечението на тежките поражения, които й причини нападението с киселина на 22 декември 2008. Изданието посочва, че то е едно от най-сериозните криминални престъпления в Гърция, чиито извършители все още не са открити въпреки обявената награда и преразглеждането на случая от разследващите органи.

 • Костадинка се намира в Париж заедно с детето си благодарение на всички, които й помагат финансово през последните години. Тя продължава да е същият скромен човек и да дава уроци по достойнство, пише авторката на статията Христина Копсини, която се пита как ли се живее в блок със стотици други хора от целия свят, които се страхуват да контактуват помежду си. “Малко сме самотни, но се справяме”, е отговорът на Костадинка. “Знаем как да се пазим”, отвръща тя на въпроса как да се предпазва от наркопласьорите, които звънят на вратата както обикновените разносвачи на рекламни брошури.

 • Но това е само едната страна на живота на Костадинка Кунева в Париж. Другата е изпълнена от подкрепата на френския синдикат CGT и на много нейни гръцки и български приятели, които й помагат в контактите с лекари и болници – Григорис, Христос, Ирини. Именно за тези специализирани лекари Кунева предприе голямото пътуване в Европа. Синът й е вече ученик в средното училище и двамата се опитват да имат едно нормално всекидневие във Франция.

 • Една среща в седалището на големия френски синдикат CGT на 27 февруари не оставя никакви съмнения за уважението в лицето на Костадинка, продължава журналистката от Катимерини. За неговите членове насилието срещу нея е още един израз на расизъм, който се крие зад умело завоалираните лозунги на крайните евроскептици в Гърция. Общината в Нантер и членове на синдиката са помогнали и в на-малките детайли за установяването на Кунева в предградието, дори при пренасянето на мебелите. “Нищо не ми липсва”, твърди категорично тя.

 • “Това е най-трудният случай, пред който съм била изправена”, казва пластичният хирург, който е започнал серия от операции на около и лицето на Костадинка. “Трудностите не са свързани с пораженията на лицето, а от вътрешните увреждания на хранопровода, стомаха и коремната област, които е предизвикала киселината”, казва д-р Дарина Кръстинова, пристигнала в Париж преди 30 години с “трета класа в Ориент експрес”. В продължение на години тя е работила в университетска болница, а днес, въпреки че е пенсионирана работи в голяма частна клиника във Версай. Там ще бъдат реализирани и най-важните операции за възстановяването на лицето на Костадинка Кунева.

 • В същото време жената, чието име е свързано с най-нечовешкото “отмъщение” само защото се осмели да се пребори за някои основни права на работещите в чистотата не споделя никакви предразсъдъци и желание за отмъщение. Тя очаква финализирането на решенията на Апелативния съд и не губи надеждата си, че “някога в бъдещето нападателите ще бъдат разкрити и осъдени за своите престъпления”.

 • На 5 юни предстои да започне процесът по случая с нападението срещу Костадинка Кунева, който бе иницииран от жалба, подадена от нейния бивш работодател – компания “Икомет”.

 • В първоистанционното производство съдът се произнесе, че компанията е проявила небрежност, като не е променила смяната на Костадинка въпреки индикациите, че съществува опасност за нейния живот. (http://www.grreporter.info/Blgari_i_grci_pomagat_na_Kos...15219)

препратка: http://www.grreporter.info/Blgari_i_grci_pomagat_na_Kos...15219
 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Sunday 01.03, 06:25

browse text browse image browse video browse audio

fr_caroussels_image_189.jpg imageОснови на биодинамичното земеделие 01.03 03:59 0 comments

growningcommunities.jpg imageGrowing Communities – практическа алтернатива на хранителната индустрия 27.02 23:41 0 comments

samain.jpg imageЗа религията, политиката и секуларизма 16.02 18:25 1 comments

textПолитика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството 11.02 02:01 0 comments

yin_yang_laozi1.jpg imageЕкологичното съзнание и особеностите на източната мисловност 07.02 19:08 0 comments

debt.jpg image15/2: Ден за протести в СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД 07.02 18:44 2 comments

p0809cqfdecoledef022.jpg imageFuck Off, Google - На нашите приятели 07.02 16:39 2 comments

textОтворено писмо на Ципрас към немския народ в германския ежедневник „Ханделсблат“* 03.02 00:57 0 comments

textСкандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена 02.02 21:17 1 comments

textФондация Програми за животните се противопоставя на предложените изменения на Закона за ве... 30.01 16:57 0 comments

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 2 comments

22042012162713dis_de_zs_tierrs4_1.jpg image„Подемос“ – партията, която разтърсва Испания 18.01 03:43 0 comments

formation_droit_de_greve.jpg imageДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ПРАВОТО НА СТАЧКА 17.01 23:16 0 comments

tesnolineyka_baner_1.jpg imageМинистър Московски: “ Спирането на влаковете няма да забави растежа на икономиката“ 17.01 22:34 0 comments

cover_irina.jpg image"Католическата църква и усташкият режим в Хърватия (1941-1945)" 17.01 02:24 0 comments

problemut_ste_vie.jpg imageСрещу държавния расизъм 08.01 02:56 0 comments

p14bea01_1_.jpg imageНа какво е алтернатива социалната ферма? 06.01 02:49 0 comments

tesnolineyka_baner.jpg imageДа съхраним теснолинейката! 06.01 02:34 0 comments

textУкраински войник: "за мен като марксист избора между белогвардейците и петлюровците е очев... 29.12 10:35 0 comments

повече >>