настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Предстоящи събития

няма събития, отговарящи на Вашата заявка!

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Строги мерки и фашизъм в Гърция - Истинската доктрина на 1%

category Международни | Политика | feature author Tuesday, 13 December 2011, 20:41author by Mарк Еймс Докладвай тази статия на редакторите

Вижте човека на снимката: този, който размахва брадва в лявата си ръка. Това е Макис Воридис, новият министър на инфраструктурата, транспората и мрежите. Снимката е от 80-те години, когато той ръководи фашистката студентска група "Студентска алтернатива" в Атинския юридически университет. Годината е 1985 г., министър Воридис, облечен като някакво наци от групата Kajagoogoo, е заснет как броди из университета с неговите съратници фашисти, търсещи да хванат и да пребият някой студент, който са нарочили за левичар. През същата година Воридис е изритан от университета и е съден от националния студентски съюз на Гърция заради участието си в нападения срещу студенти по право, които не са фашисти.

Покрай сегашната пропаганда относно новите "орязвания" в Гърция, правителството се представя като съставено от някакви не-идеологически "технократи". Учудващо е, че вече фашистите се смятат за "технократи" от мейнстрийм медиите и от западните банкерски интереси. Още веднъж историята показва, че фашистите винаги са били предпочитани от онези в единия процент, за да могат по-лесно да прокарат орязванията. (http://exiledonline.com/all-pain-no-gain-a-brief-histor...ters/).

Притеснителната дефиниция относно това кое се брои за "не-идеологическо" или "технократско" е нещо, което доста хора усилено се стремят да пропуснат. Това вероятно може да обясни защо почти не се говори за това, че наложеното от ЕС ново правителство за прилагане на орязванията включва нео-нацисти от партията ЛАОС. (ЛАОС е акронимът на гръцката фашистка партия, а не райското кътче в югоизточна Азия).

Това пак ме навежда на мисълта за новия министър на инфраструктурата, Макис Воридис. Преди да се превърне в студента, който размахва брадви, той предвожда друга младежка фашистка групировка, която защитава вкарания в затвора лидер на военния преврат от 1967 г. Гърция и преди е била по пътя на фашизма, предния път с оправдания за спасяване на нацията и обвинения срещу някакви предполагаеми недостатъци на парламентаризма. През 1967 г., военните правят преврат и премахват демокрацията, която беше заменена от фашистка хунта. Вкарват в затвора и измъчват левите дисиденти, управляват по-брутален начин, чак докато хунтата не бива премахната от народно протестно движение през 1974 г.

Военната хунта е подкрепяна директно от САЩ (за което Клинтън се извини през 1999 г. - http://articles.latimes.com/1999/nov/21/news/mn-35991), а гърците пазят болезнените си спомени за това. Е, почти всички гърци. Ако се върнем пак към днешния министър - Макис Воридис, за него единственото лошо нещо, свързано с хунтата е, че е била свалена след вълна от про-демократични протести. В началото на 80-те се създава фашистка партия, подкрепена от осъдения лидер на хунтата. Воридис оглавява младежкото крило на партията. Тогава си спечелва и прякора "Чукът". Вече може да си представите откъде идва прякора на гръцкия министър. Любимият спорт на Воридис бил да лови леви студенти и да ги пребива с... да, с чук.

След като Чукът учи право и е изключен заради историите му с брадвата, той започва да си проправя път в света на зрялата гръцка фашистка политика. Вероятно, вече прибрал брадвата под леглото си. През 1994 г. Воридис участва в създаването на нова крайно дясна партия - Елински фронт (The Hellenic Front). През изборите от 2004 г. Елинският фронт на Воридис влиза в коалиция с нео-нацистката партия Фронт, която от своя страна бе оглавена от най-известния гръцки отрицател на Холокоста - Константинос Плевис. Плевис е бивш фашистки терорист, чиято книга на име "Евреите: цялата истина", възхвалява Адолф Хитлер и призовава за унищожение на евреите. Плевис беше осъден за "насаждане на расова омраза" през 2007, но неговата присъда е отменена след обжалване през 2009г.

През това време, Макис "Чука" Воридис се прокрадва нагоре в гръцкия фашизъм, сливайки своя Елински фронт с крайно дясната партия ЛАОС. ЛАОС е събирателното място за всевъзможни нео-нацисти и крайно десни политически организации. Тя е основана от друг бесен антисемит - Гьоргос Карацеферис, чийто прякор е "КарацаФюрер", заради твърденията му, че Холокостът и Аушвиц са еврейски "митове", както и че евреите нямат никакво право да говорят в Гърция. Анти-клеветническата лига направо откача заради тези неща (http://www.adl.org/PresRele/ASInt_13/6167_13.htm), но по някаква причина медиите не се вълнуват въобще, изключение са само тези в Израел (http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4148761,00.html).

Забавно е, че лидерът на ЛАОС - "КарацаФюрер" - се притеснява дали ръководната позиция на Макис "Чука" Воридис няма да повлияе на обществената подкрепа за партията, независимо, че същият открито изразява симпатията си към него.Това е лидерът на ЛАОС (благодарение на гръцкия сайт “When The Crisis Hits The Fan”):

Йоргос Карацеферис:  Просто се притеснявах от това, че Воридис си има история, която все пак успях да скрия след доста усилия...
Христос Махирас(журналист): Какво искате да кажете с това "история"?
Йоргос Карацеферис: За връзките му с Жан-Мари Льо Пен, за брадвите и всичко останало. Просто си мисля, че може изведнъж на 30-ти октомври (точно преди местните избори) да се появи някой от Нова демокрация или от екипа на Ципас (лявата партия СИРИЗА), да подметне някой видео клип и да ме кара да обяснявам всичко това.

Нали разбирате сега какъв е проблемът с изборите, референдумите, демокрацията и всичко станало? Не е съвсем ясно точно колко квалифициран или технократичен е човек като Макис "Чука" Воридис, за да успее накара европейските банки да инструктират ЕС да ударят със своя Чук по Гърция. Вероятно целта е причиняване на болка. За тяхно добро.
Без болка (за 99-те процента) няма победа (за 1-ния процент).

И така, днес, благодарение на ЕС и банковите интереси, които го контролират, Макис "Чука" Воридис е новият министър на инфраструктурата в Гърция.

Това пак ме подсеща за историята с превратите в Гърция и съвременните приказки за преврат. Читателите, които следят рубриката ни "Важно е да се знае", вече знаят за всички странни раздвижвания сред гръцката армия, кулминирали в решението на (вече екс-) премиера Папандрео да уволни цялото военно ръководство. Той ги уволни на 1-ви ноември. Денят, в който обяви решението си да проведе референдум за прилагането на програмата на ЕС за орязвания.

„В този момент, поради опасенията от възможен военен преврат, Папандреу уволни цялото висше ръководство на въоръжените сили, както и няколко десетки други високопоставени лица. На тяхно място назначи хора, за които се смята, че подкрепят сегашното политическо ръководство.

Всички ръководители на армията, флота и военно-въздушните сили бяха освободени от работа на среща на Правителствения съвет по въшните работи и сигурността - ръководния орган, който отговаря за националната отбрана.

Министерството твърди, че промяната е била насрочена много отдавна. Но сходни промени, които се случват през няколко години, обикновено не вклчюват уволнението на целия ръководен състав.“

Това се случи в момент, в който армията прави мащабни покупки на нови оръжия от Франция и САЩ, които същевременно предоставиха и необходимите заеми. В началото на октомври научихме, че САЩ ще си вземат кратка пауза от упражняването на натиск за осъществяването на орязванията в бюджета и от подигравките с гръцките служители в обществения сектор, за да рекламират нова линия кредити за гръцките военни:

„Според информация в списанието 'Гръцка отбрана и технология', американските власти са се съгласили да осигурят 400 танка M1A1 Abrams за гръцката армия, което включва възможност или за прост ремонт за всички танкове, който струва милиони долари, или подобряване на оперативния капацитет и съответно на по-висока цена. Писмото с оферта и приемане се очаква скоро.

Също така, според същото списание, е изпратено писмо с цена и наличност до американските власти относно 20 броя ААV7A1 и програма с ниска цена за тяхното подобряване. Това е първата стъпка към покриването на оперативното изискване за 75-100 превозни средства.“

Няколко седмици по-късно, Франция се появи с нови предложения за кредит към същите военни за отчайващо нужните бойни кораби, ядосвайки и изолирайки Германия по този начин, според в. Шпигел.

„Огромна сделка за оръжия заплашва добрите отношения между Франция и Германия.Според информация на Шпиге, Франция иска да достави две до четири фрегари на гръцките военно-морски сили и да позволи на една крайно задлъжняла държава да отложи с пет години изплащането на 300 милиона евро, колкото струва един кораб.

При такава сделка, Гърция ще има възможността да се изплати чак след пет години, със значителна отстъпка от 100 милиона евро, или да ги върне на френските военно-морски сили. Фрегатите са направени така че да не бъдат засечени от вражески радар и са произведени от френска държавна компания за отбрана DCNS.
Тази сделка е критикувана от германски компании, които дълги години са били в конкуренция с френската компания именно за този договор.“

Последната част обяснява всичко: Това, което наистина е издразнило германците, не е разточителството, а неуспехът да подпишат договор, за който са се конкурирали. Това още веднъж показва каква измама са "оразванията". Те се правят, че Гърция е прекалено задлъжняла и че няма как да получи и стотинка повече, но в същия момент не се притесняват да дадат заем от няколкостотин милиона на военните.

Ако се върнем към маневрите в последната минута, става ясно, че решението на Папандреу да уволни всички военни лидери в деня, в който обявява своя референдум относно строгите мерки (т.е. опитът му да противопостави на западната банкерска власт и местната военна власт една демократична власт) е било общо взето борба за власт в една колония, на чието население е гледано като съвсем малко повече от източник на печалба за банкерите. Така имаме държави кредитори, опитващи се да изкупят армията, а от друга страна Папандреу, който се опитва да се противопостави на това като прави каквото искат, осъзнавайки, че с него е свършено. В същия момент той се опитва да спаси себе си като дава власт на хората в своята страна. Но Папандреу беше твърде слаб и твърде компрометиран. Общо взето, не ставаше; нямаше шанс. А на никого не му пука за народната воля на гръцките граждани.

Така банкерите се справят с банановите републики, така те управляват колониите си. Справят се с армията, дават им подаръци и ги поставят в малкия си джоб. Хората съществуват, само за да се изтръгва стойност от тях. Когато те се оплачат, трябва да ги опишат така, както британците са описвали ирландците по време на Ирландския картофен глад: мързеливи, разточителни, всичко е по тяхна вина, трябва им по-болезнено лекарство и един неочакван ритник по задника... за тяхно добро, разбира се.

И ако случайно някой още не е разбрал, списание Форбс подкрепи преврата. (http://www.forbes.com/sites/timworstall/2011/10/26/the-...coup/) Ето как един гръцки журналист предаде новината: “Вместо да се излива евро в бездънна яма, би било по-мъдро Германия да спонсорира военен преврат и да реши всички проблеми по този начин.“ Не, този откъс не е от фашистки блог. Той е от списание Форбс и е още една от провокативните статии, които следват безумната кампания на международните медии срещу Гърция.

Накрая, банкерите и Западът получиха своя преврат. И не се нуждаеха от грозен военен спектакъл, за да го направят. Папандреу беше свален, референдумът беше отменен, а строгите мерки бяха приложени, за да изпълнят изискванията на банкерите, без демокрацията да се пречка. Чиста работа.

Не само, че Западът получи своя преврат, но фашисти като Макис „Чука“ Воридис получиха това, за което са се борили цял живот: Власт и реабилитиране на крайнодесния национализъм, победа над демокрацията.

Днес сме в това положение. Гърция се дави в дългове, демокрацията е пречупена, и въпреки че гърците се биха с нацистите през Втората световна война, и че си върнаха демокрацията, сваляйки фашистката хунта през 1974г, в крайна сметка именно ЕС и западните банки са тези, които дадоха власт да администрира болките на банкерите на Макис „Чука“ Воридис – този, който патрулира своя университет с импровизираната си брадва.

Последствията от това, че ЕС и банкерите принудиха Гърция, родното място на демокрацията, да премахнат популярен плебисцит, заклеймявайки го като „безотговорен“, налагайки след това един режим на строги мерки, в който са и фашисти, администриращи повече „болка“, са нещо, което трябва да плаши до смърт всички ни. Защото, независимо дали ви харесва или не, ние всички сме на мерника на банковите интереси, и всички ние ще посрещнем това, което идва, отново и отново. Просто по случайност Гърция да е първа на опашката.

препратка: http://www.nakedcapitalism.com/2011/11/mark-ames-auster....html

Близък план на министъра Воридис „Чука“ с неговата направи-си-сам брадва
Близък план на министъра Воридис „Чука“ с неговата направи-си-сам брадва

Символът на партията ЛАОС...
Символът на партията ЛАОС...

...и символът на KKK
...и символът на KKK

КарацаФюрер (вляво) и министър Чука (вдясно)
КарацаФюрер (вляво) и министър Чука (вдясно)

voridiscloser1470x263.jpg

author by елефтерияpublication date Friday, 06 January 2012, 21:54Докладвай тази статия на редакторите

Браво на новата гръцко-европейска хунта, съюзът между капитала и крайнодесянта фашистка реакция отново се повтаря! Не трябва да спим и мълчим!
NO PASARAN!

author by dimimospublication date Tuesday, 10 January 2012, 22:21Докладвай тази статия на редакторите


"господин" Воридис още е опаснен.Защо?той,още в современо време,подкрепа организацията "хриси авги" която е не една проста националиста организация но е неонаци.стари цлени на гръчката полиция говорят в интервю че хриси авги се подкрепа от гръчката тайна полиция.Хриси авги е организавал митинг въ всеки град на гърция.но ние говораме:смърт за фасисти!(привет и солидарност от солун!-международната солидарност е наше оръже)

 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Wednesday 01.04, 13:37

browse text browse image browse video browse audio

efbww.jpg imageСтоп на социалния дъмпинг 23.03 16:15 0 comments

tjnrgb.jpg imageРезолюция на ЕКП за ограничаване на финансовите измами, укриването на данъци и дейността н... 17.03 13:50 2 comments

textДългът – един век извиване на ръце 13.03 03:33 0 comments

_cropped.jpg image„Урок” по честно кино 12.03 04:46 0 comments

chergarianarchycopy.jpg imageПатриотизмът - опиум за угнетената душа 12.03 03:49 0 comments

20925_1.jpg image„Гео Милев и изкуството“ 09.03 14:43 0 comments

textРаботещи бедни 03.03 02:44 0 comments

debt.jpg imageНС да отмени решението си за 16 млрд. заем 03.03 01:26 1 comments

fr_caroussels_image_189.jpg imageОснови на биодинамичното земеделие 01.03 03:59 2 comments

growningcommunities.jpg imageGrowing Communities – практическа алтернатива на хранителната индустрия 27.02 23:41 0 comments

samain.jpg imageЗа религията, политиката и секуларизма 16.02 18:25 1 comments

textПолитика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството 11.02 02:01 0 comments

yin_yang_laozi1.jpg imageЕкологичното съзнание и особеностите на източната мисловност 07.02 19:08 0 comments

debt.jpg image15/2: Ден за протести в СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД 07.02 18:44 2 comments

p0809cqfdecoledef022.jpg imageFuck Off, Google - На нашите приятели 07.02 16:39 2 comments

textОтворено писмо на Ципрас към немския народ в германския ежедневник „Ханделсблат“* 03.02 00:57 0 comments

textСкандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена 02.02 21:17 1 comments

textФондация Програми за животните се противопоставя на предложените изменения на Закона за ве... 30.01 16:57 0 comments

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 2 comments

повече >>