настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Предстоящи събития

няма събития, отговарящи на Вашата заявка!

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Апокрифна реалност – Книгата

category България | Изкуство и култура | Новини author Sunday, 11 December 2011, 01:48author by про - читател Докладвай тази статия на редакторите

Търсете по книжарниците:

Книгата ще можете да намерите в книжарниците от следващата седмица. Още веднъж благодаря на издателство „Библиоскоп“ за куража да инвестират в отпечатването на този сборник. Търсете книгата във веригата книжарници „Хеликон“, в „Български книжици“ – една моя любима книжарница, книжарница „Нисим“ бул. Васил Левски №59, книжарница „Петър Берон“, книжарница „Книжен ъгъл“, а ако проявите настоятелност предполагам биха ви я доставили и други книгоразпространители. Приятно четене.

apokrifnapredna.jpg

Уважаеми читатели, почитатели, приятели и неприятели

Преди известно време получих неочаквано предложение, а именно да се съберат някой от най-четените и най-интиргуващите публикации в блога, и да се издадат под формата на книга. Предложението дойде от едно издателство за което, честно казано, не бях чувал нищо, а именно издателска къща „Библиоскоп“. Казвам, че предложението беше неочаквано тъй като не мислех, че някой официално би се решил на подобна дръзка инициатива, но ето, че грешах. Хората стоящи в основата на това издателство и които аз не познавам, но на които благодаря, рискуваха и инвестираха в излизането ми от виртуалния в реалния свят, чрез издаването на настоящият сборник, който озаглавихме „Апокрифна реалност“, като бяха така добри да запазят моята анонимност.

В сборника са включени както текстове които предизвикаха, смея да твърдя, огромен отзвук сред обществото като „Предсмъртното писмо на Васил Левски“ и „Тихо да не събудим българите“, така и такива които смятам, че също заслужават не по-малко внимание като „Парите“, „Взрив“ и др. Сборника, не включва всички статии публикувани в блога, тъй като би бил прекалено обемист, а и би струвало твърде скъпо, но смятам, че са подбрани точно тези, които си заслужава да прочетете. Поради естеството си постоянно да трупа и трупа информация, интернет рядко дава дълъг живот на отделни статии и те често бързо биват затрупвани от нови и нови масиви информация. Постоянното писане в блога, също допринася за бързото скриване на дадени публикации от вниманието на читателя. Чрез тази, книга вие ще имате възможността за тези които ме четат отдавна, да си припомнят някои позабравени публикации, а тези които ме четат по от скоро да открият по-лесно това, което си заслужава да прочетат. Разбира се, аз продължавам да пиша, затова не се учудвайте, че някои от последните предизвикали реакции в интернет пространството и извън него текствое не са попаднали в сборника.

Всичко отпечатано в тази книга е художественна измислица, (длъжен съм отново да изкажа това предупреждение), независимо, че е възможно да сте го срещали под формата на новина, както в интернет така и в медиите. Тук е мястото да благодаря и на всички, които допринесоха волно или неволно, чрез разпространението на написаното от мен в социалните мрежи, форумите и медиите, за популяризирането на труда ми. Без тях, тази книга надали би била факт.

Защо „Апокрифна реалност“ ? Защото голяма част от хората живеят в една изкривена, една грижливо медийно оформяна реалност, която не допуска да се повдигне булото и да се види реалното състояние на действителността в която живеем. Голяма, част от хората чувстват, че има разлика между това, което им се поднася като информация от медиите и това което те самите подсъзнателно чувстват, преживяват и виждат, но поради интензитета на заливане с тази медина реалност малка част успяват да се отърсят от заблудите и да се сблъскат с реалността. Ще ви предложа да си направите един малък експеримент – спрете да гледате телевизия, да четете вестници, да слушате радио, не използвайте и интернет за да се осведомявате какво се случва, поне за една седмица (въпреки, че това е малък период от време), не надавйте ухо когато ваши близки и приятели обсъждат актуалните новини от деня. Живейте без да бъдете обект на медийната пропаганда, оставете ума си свободен и наблюдавайте това което се случва около вас, сами осмисляйте това което виждате, сами правете изводи и заключения, след това се гмурнете отново в лоното на медиите. Ще видите , колко драстични са разликите между вашите наблюдения и заключения, и това което пропагандната машина ви втълпява.

Именно тази разлика между това което реално се случва и което вие подсъзнателно чувствате и начина по който информацията за случващото се, се изкривява от медиите и ви се поднася, готова смляна и с грижливо оформени заключения, именно тя е причина много хора да не могат да се ориентират правилно в заобикалящият ги свят, да се чувстват объркани, изгубени, да изпадат в апатия и стрес. На вас ви е отнета възможността да осмисляте самостоятелно случващото се, вие сте обект на насаждане на готови заключения влизащи в разрез с усещането ви за истинност и справедливост. И тука се появяват публикациите от този блог, публикации близки до вашето усещане за истинност, за реалното състояние на нещата, поднесени по един малко по-нетрадиционен начин. Именно затова, част от тях се възприемат и разпространяват от читатели, като истински новини и добиват огромна популярност. Именно затова, се е налагало и официални медии да ги опровергават, че дори и самият премиер ( случаят с изказването на Папандреу), тъй като те вредят на грижливо оформяната медиина реалност.

Тази книга, ще ви отведе в скритата реалност, реалността която не е допускана в медийното пространство, реалността неудобна и подтискана от пропагандната машина, ще ви отведе в Апокрифната реалност. Разбира се, аз не бих могъл да претендирам, че това е и вашата реалност, всеки има свое собствено светоусещане, но ако чувствате написаното по-близо до вас отколкото това което ви се поднася от медиите, то значи нашите реалности се пресичат. Не се поддавайте на медиите, мислете самостоятелно, не позволявайте да ви дават наготово отговори и заключения, търсете ги сами. Не позволявайте да ви превърнат в бурма от един фалшиф свят. Вижте реалността през собствените си очи вижте Апокрифната реалност.

Книгата ще можете да намерите в книжарниците от следващата седмица (петък, 11 ноември). Още веднъж благодаря на издателство „Библиоскоп“ за куража да инвестират в отпечатването на този сборник. Търсете книгата във веригата книжарници „Хеликон“, в „Български книжици“ – една моя любима книжарница, книжарница „Нисим“ бул. Васил Левски №59, книжарница „Петър Берон“, книжарница „Книжен ъгъл“, а ако проявите настоятелност предполагам биха ви я доставили и други книгоразпространители. Приятно четене.

препратка: http://neverojatno.wordpress.com/2011/11/11/%D0%B0%D0%B...0%B0/
author by Стоян Аpublication date Sunday, 11 December 2011, 13:59Докладвай тази статия на редакторите

Обичам да виждам как парите се харчат за хубави работи :) Поздравления, това ще е достойно допълнение в библиотеката ми.

author by pichpublication date Sunday, 11 December 2011, 21:36Докладвай тази статия на редакторите

...А в крайна сметка проблематизацията на привидно очевидното е именно инструментът, който създава възможното празно пространство за множество нови алтернативи и решения.

 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Friday 27.03, 11:10

browse text browse image browse video browse audio

efbww.jpg imageСтоп на социалния дъмпинг 23.03 16:15 0 comments

tjnrgb.jpg imageРезолюция на ЕКП за ограничаване на финансовите измами, укриването на данъци и дейността н... 17.03 13:50 2 comments

textДългът – един век извиване на ръце 13.03 03:33 0 comments

_cropped.jpg image„Урок” по честно кино 12.03 04:46 0 comments

chergarianarchycopy.jpg imageПатриотизмът - опиум за угнетената душа 12.03 03:49 0 comments

20925_1.jpg image„Гео Милев и изкуството“ 09.03 14:43 0 comments

textРаботещи бедни 03.03 02:44 0 comments

debt.jpg imageНС да отмени решението си за 16 млрд. заем 03.03 01:26 1 comments

fr_caroussels_image_189.jpg imageОснови на биодинамичното земеделие 01.03 03:59 2 comments

growningcommunities.jpg imageGrowing Communities – практическа алтернатива на хранителната индустрия 27.02 23:41 0 comments

samain.jpg imageЗа религията, политиката и секуларизма 16.02 18:25 1 comments

textПолитика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството 11.02 02:01 0 comments

yin_yang_laozi1.jpg imageЕкологичното съзнание и особеностите на източната мисловност 07.02 19:08 0 comments

debt.jpg image15/2: Ден за протести в СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД 07.02 18:44 2 comments

p0809cqfdecoledef022.jpg imageFuck Off, Google - На нашите приятели 07.02 16:39 2 comments

textОтворено писмо на Ципрас към немския народ в германския ежедневник „Ханделсблат“* 03.02 00:57 0 comments

textСкандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена 02.02 21:17 1 comments

textФондация Програми за животните се противопоставя на предложените изменения на Закона за ве... 30.01 16:57 0 comments

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 2 comments

повече >>