настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Да бъдем или да не бъдем... ЗАЕДНО? – 11.11.2011

category България | Активизъм и протести | review author Tuesday, 08 November 2011, 02:51author by ANONYMOUS - OCCUPY Докладвай тази статия на редакторите

Наближава датата на поредният глобален протест, изява или по точно събитие, защото това не е обикновен протест, това е опит за промяна на системата, на начина на управление и вземане на решения, на начина за водене на политика. Това е събитие имащо за цел да събере хората ЗАЕДНО, за да търсят решения заедно. Решения които днешната политическа и управленска класа не е в състояние да предложи и реализира поради прекомерното си сливане с частни финансови интереси, което я е направило зависима и марионетна.

occupybulgariacopy.jpg

Властта на парите се разпростря над цялото човечество, над механизмите за управление и вземане на решения, но тази власт колкото и могъща ,е и толкова илюзорна, именно защото се крепи на вярата на хората в нея. А това доверие се срина главоломно именно поради концентрацията на парите като инструмент на властта в един малоброен кръг от хора. Те повярваха, че са успели да подчинят народите, че могат да ги направят послушни като контролират потока, количеството и стойността на парите, така както им е изгодно, по начини които винаги гарантираха тяхната печалба за сметка обедняването на хората.

Те си правиха сметки, че ще успеят да купят бъдещето на хората с парите които самите те отпечатват, на цената която те определят. Именно това бе целта на масовото отпускане на кредити, поетапното поробване и ограбване на населението. Те бяха сигурни в успеха на своя план, защото те определяха стойността на парите във всеки един момент. Те купуваха всеки които се опитваше да застане на пътя им, защото това не им струваше нищо, защото само те знаеха, че властта им се крепи на вярата на хората, че парите са нещо реално.

И така тези които трябваше да представляват народите си, да управляват поверените им държави, да вземат решения и да ги пресътворяват на практика, всъщност бяха купени и заставени да работят в интерес на притежателите на капитала. Народите останаха без реален глас, без възможност да участват настина във вземането на решения касаещи тяхното бъдеще. Демокрацията бе превърната в трагикомедия, а обърканите хора се лашкаха от една партия към друга, от едно движение към друго, от един идол към друг в търсене на начин демократично да участват в собственото си управление. Уви, всеки когото избираха ставаше жертва на парите, покоряваше им се и започваше да им служи. Парите изкривиха и погубиха демокрацията. А хората все повече и повече се чудиха какво е объркано, защо демократичният механизъм на гласуването не работеше и като не намираха отговор изпадаха в апатия и безверие, загубваха вяра в собствените си сили и в смисъла на живота. Те бяха на крачка от поробването, върху тях бе оказан огромен медиен натиск, те не бяха оставени да мислят самостоятелно, насаждаше им се страх, несигурност и обърканост, заливаха ги с решения, анализи и планове за преодоляване на проблемите, но в основата на всички тези планове седяха парите. Внушаваше им се, че без пари решаването на проблемите е невъзможно и затова трябва още по-усърдно да работят, за да изработят необходимите средства за да си решат проблемите, докато проблема беше именно ПАРИТЕ тяхната същност.

Защото парите вече не се произвеждаха с работа, тяхното количество не зависеше от количеството произведени стоки, а точно обратното парите се изфабрикуваха преди да се появят стоките, парите се превърнаха във виртуални масиви от числа увеличаващи непрекъснато своето цифрово изражение, но не чрез поризводство, а чрез политически и финсови решения налагани от политическият и финансов управленски елит. Тези пари трябваше тепърва да се материализират, чрез труда на хората, но те са толкова много, че за да може срещу всяка парична единица да застане съответния продукт, хората трябваше да работят неуморно поколение след поколение. Причинно следствената връзка бе обърната, не труда създаваше пари, а парите изискваха да се полага още и още труд. Това бе и целта на финансовите институции.

Но планът се пропука, системата не издържа, хората започнаха да се събуждат и то в сърцето на финансовата върхушка – Wallstreet. Хората започнаха да се събират заедно, да обсъждат, да търсят решения да заставят правителствата да ги изслушват, да се съобразяват с тях. Хората започнаха да търсят начин да отхвърлят властта на парите, да върнат тяхното изначално предназначение, а именно възможността да разменят по между си по-лесно плодовете на своя труд и дори да търсят възможност напълно да отхвърлят необходимостта от тяхното използване, защото само по този начин, биха успели да вземат властта обратно в своите ръце. Това движение показа и продължава да показва ясно и категорично, абсурдността и фалша на настоящата политическо-управленска система. То изправи едни срещу други избранници и избиратели, това е парадокса показващ нагледно, че системата не работи, че избранниците не изпълняват възложените им задачи, че служат не на избирателрите, а на други сили и интереси.

Сега и ние българите имаме възможност да покажем на света, че сме узрели за промяна, че я желаем и ако все още не знаем как да я осъществим, то полагаме усилия и се събираме ЗАЕДНО за да обсъждаме и търсим решение, заедно с народите от целия свят. Именно това е сърцевината, ценността на това събитие, то възвръща реалното общуване между хората, а не налагането и внушаването на политики, чрез телевизора и масмедиите. Ние избираме кой да ни управлява, следователно би трябвало той да изразява и пресътворява нашите виждания за пътя на водената политика и вземането на крайните решения. Дали да има проучвания за добив на шистов газ, дали да има ГМО, дали да има нова АЕЦ, дали да инвестираме данъците в МВР или в наука и образование, това са все решения които трябва и могат да се вземат въз основа желанията на хората, а не на някакви измислени финансови рамки.

Време е и ние българите да станем от масите, да изключим телевизорите и да се съберем заедно на площадите, но не за да хвърляме камъни, не за да палим, не за да рушим, а за да търсим решения, да поставяме въпроси и да отстояваме позиции. За да покажем на управляващия елит, че не сме проста маса, тълпа, пияни лумпени и хулигани, а човеци мислещи и способни., отсотяващи правата си. И една от първите ни цели, ако искаме да извоюваме свободата си наново, е да отхвърлим властта на парите, на банките на финансовите интситуции.

Дебатите са открити, референдума тече, включете се и вие, споделете идеите си, исканията си, вижданията си. Елате да обсъждаме ЗАЕДНО. Организирайте се, събуждайте хората около вас, съединявайте се. Проблемите са ни общи, не е време да се делим, елате да търсим решение ЗАЕДНО. Да бъдем или да не бъдем Заедно? – това е въпросът. Заедно с целия свят. Ти решаваш.

http://www.neverojatno.wordpress.com/2011/11/06/zaedno/

Влаковете спират! Железничарите излизат на стачка!
http://knsb-bg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1979:2011-11-07-19-29-03&catid=69&Itemid=116

БАН призовава : „Окупирай магистралите“
http://neverojatno.wordpress.com/2011/11/02/magistrali/

Окупираме България. Какво?Къде?Кога?Как? и Защо?
http://neverojatno.wordpress.com/2011/10/29/occupy/

Вие имате право на глас, не го подарявайте!

http://neverojatno.wordpress.com/2011/10/22/%d0%b2%d0%b...0%b9/

3000 изненадващо окупираха площада пред Булбанк в София под прикритието на нощта и снеговалежа.
http://neverojatno.wordpress.com/2011/10/16/3000-%d0%b8...0%b4/

препратка: http://www.facebook.com/occupybulgarianstreets#

301689_2481430556569_1276721109_2983676_22832335_n.jpg

occupycopy1.jpg

author by Стоянpublication date Tuesday, 08 November 2011, 12:19Докладвай тази статия на редакторите

Ако проблемът е властта на парите както описва статията това е икономически проблем, на който решението е марксисткия комунизъм.

Ако проблемът е по-глобален в самата идея за власт и йерархия без отричане на свободата на договаряне (пазар) тогава това е политически въпрос, чието решение е пряката демокрация.

Хората сами трябва да решат дали ще си вадят партийни книжки или ще правят асамблеи, но когато вземат това решение е важно да се придържат към него, защото иначе идеите започват да се израждат и използвайки изкривеното значение на думите подлеците яхват революцията, за да върнат старата система с нови одежди и водачи....

author by OccUppublication date Friday, 11 November 2011, 01:01Докладвай тази статия на редакторите

Протестът в София ще е от 18 часа в градинката „Климент Охридски“, между Ректората и Парламента.

Планирани са протести в градовете Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Стара Загора и Видин. Информация за началните часове и сборните пунктове се надявам да се появи на този сайт:

http://www.saprotiva.com/occupybulgaria/%d0%b3%d1%80%d1...d0%b5

За съжаление, следвайки шаблоните, които им задават масмедиите, организаторите и активистите на тази инициатива предпочитат да обсъждат и дискутират организацията на акциите в т.нар. „социални мрежи“. Тоест, ако даден човек няма достъп до интернет и няма профил в тъпотията Фейсбук, посмъртно няма да разбере нищо за тези протести. Което създава опасност, Пряката демокрация в България да се превърне във Фейсбук революция на виртуални парвенюта, а протестите на улицата да бъдат овладяни и осрани от подставени лица или обикновени луди…

Както и да е , утре всички на улицата! За изостанало и заспало село като България инициативата за Пряка демокрация е нещо много голямо и въпреки дребните си кусури заслужава да бъде подкрепена с всички сили. Напред!

Възможен е некомерсиален свят
http://club50plus.bg/life/society/1966-2011-11-10-06-15....html

 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Sunday 04.10, 06:13

browse text browse image browse video browse audio

text7 октомври - Световен ден за достоен труд 24.09 01:45 0 comments

yjymnuoetvt6enkhly4p.jpg imageПетима българи задържани на протест срещу златната мина в Халкидики 30.08 21:10 0 comments

texttyuerueryerert 07.08 13:20 0 comments

economistesca3a4.jpg imageНадзор над икономическата мисъл в университетите 25.07 17:54 1 comments

220pxbravenewworldrevisited.jpg imageКак ни манипулират 21.07 20:08 0 comments

618x346.jpg imageПоглед в бъдещето: Протест с изместен център 19.07 20:05 0 comments

textКостадина Кунева: ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ "НАМИГНА" на НАТО 17.06 02:35 0 comments

seed_laws_poster_en_thumb.jpg imageПолитика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите региони 12.06 17:02 0 comments

textПовишават ефективноста на радиоактивно облъчване на мозъците 10.06 10:39 0 comments

1f33eb559193af8853c1e5f44c95edda.jpg imageГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ - БЪЛГАРИЯ ЗА МИР 05.06 21:47 0 comments

9f938b8ae38500613817a123c55f7761.jpg imageКакво можем да научим от етичния кодекс на древните индианци 30.05 18:19 1 comments

citizenfour1.jpg imageРеч на Едуард Сноудън при връчване на Награда за цялостен житейски принос 27.05 20:00 1 comments

csm_european_solidarity_greece_logo_8a39d2e6f7_2.gif image20-26 ЮНИ: ПРИЗИВ ЗА ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛИЗАЦИЯ ОТДОЛУ НАГОРЕ ОТ ГРЪЦКИТЕ ДВИЖЕНИЯ 27.05 13:42 0 comments

01.jpg imageНАТО, БТА и свободата на словото 26.05 02:39 1 comments

x_9b531a43_1_2.jpg imageБлизък изток: Най-голямата заплаха за населението все още е от страна на правителствата 24.05 15:57 0 comments

arton11610bb819.jpg imageDEBT OVER! 4-ти Европейски Летен Университет на CADTM 23.05 17:53 1 comments

banner_300x250.jpg imageСветовен марш срещу Монсанто 23 май 2015 20.05 20:05 2 comments

Let it be - лозунгът на протестите за свободно слово в България. imageВ подкрепа на честната журналистика в България и протеста на журналистите от БНР 19.05 04:29 0 comments

ustoichivo_razvitie_1.jpg imageНа Железницата ѝ е необходима обществена подкрепа повече от всякога 19.05 03:42 1 comments

zaplatata.jpg imageРаботник за еднократна употреба 18.05 18:36 0 comments

повече >>