настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Общински съветник в СОС на неонацистко сборище

category България | Престъпност и корупция | feature author Monday, 05 July 2010, 13:45author by Група за мониторинг - и контрол над популацията на обществените вредители Докладвай тази статия на редакторите

Скандал и нагла провокация

На 2 юли в София се проведе "митинг" за солидарност със задържаните за побоя в трамвай 20. Присъстваха близки и съученици на обвинените, плюс двайсетина души от Национална съпротива. Проявата беше отразена с репортаж в новините на bTV.

"Приятелите" на "невинните" по лесно обясними причини, отказали да говорят пред камерата на телевизията, но за наше голямо учудване, това направи Ангел Джамбазки, който също бил "солидарен" и "приятел".

Джамбазки не е просто шеф на младежкото ВМРО. Същият е общински съветник от ГЕРБ в Столичния общински съвет и забележете, председател на Комисията по обществен ред и сигурност в него!

Тоест, човекът, който отговоря за "обществения ред " в София1 ходи на митинг за "солидарност" с хора обвинени в извършването на кървав жесток побой , а на митинга е заедно с техните приятели неонацисти, чийто криминални досиета са с дължината на Цариградско шосе.

В една нормана страна, заради подобен гаф, Джамбазки щеше да бъде отстранен веднага от всички заемани постове, а неговото "приятелство" с политически и криминални престъпници би станало обект на проверка от прокуратурата.

Въпреки, че полицията задържа няколко души заради побоя в трамвай 20, случаят НЕ Е РЕШЕН по няколко много прости причини. Повече от половината от нападателите не са задържани. Те, техните съидейници и организации, не показват и на минимум да са респектирани по някакъв начин. Напротив, заканите и заплахите за саморазправи не спират. Ето няколко краснорачиви цитата от неонацистки форум по адрес на Борис Боев:

"Мисля, че квартала, блока и входа са предостатъчни, все пак ако нещо ще му се случи, едва ли ще да е след почукване на входната му врата, а по-скоро във входа/асансьор/стълби на блока или някъде в околността. Тоя адреса му междудругото отдавна беше ясен, то за това и го има тоя клип".
Само бой и смърт за тези леви педали и всички черни същества.СМЪРТ!
ако бех на местото на тоя щех да емигрирам
май май ще има посещение и цепната глава "
http://www.hooligans.bg/forum/viewtopic.php?id=2356&p=2

На фона на това, масираната и поръчкова медийна кампания целяща неглижиране на случая от трамвай 20, приравняването на жертви и престъпници и оправдаването на последните, не стихва като нейни рупори са "вестници" като "Труд" и "24 часа".
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=518106
За капак и отговорника за "обществения ред" в София се изтъпанчва като "солидарен", което е нагла провокация в експлозивна обстановка.

 

-----------
Групата за мониторинг и контрол над популацията на общствените вредители, смята, че тези които опъват пружината на напрежението до скъсване, могат да направят така, че тя наистина да се скъса и по законите на физиката, тогава тя ще се върне и удари по тях.

Коментари (1 - 10 of 12)

Отиди на страница 1 2   -  Към коментарите 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
author by ощеpublication date Tuesday, 06 July 2010, 13:51Докладвай тази статия на редакторите

http://www.bulgaria.indymedia.org/article/36921 Ангел Джамбазки - Приказка без край

author by ???publication date Thursday, 08 July 2010, 05:11Докладвай тази статия на редакторите

Защо давате примери от някви форуми и сайтове, като ваши леви приятели пишат "СМЪРТ ЗА РЕЛИГИОЗНИТЕ ФАШИСТИ" в youtube под клипчета за атентата в Св. Неделя... несериозно е да се дават такива цитати..

А всичките/по-голямата част от осъдените за побоя в трамвай номер 20 нямат нищо общо със случая. Това много добре го знаете. И в момента гният в ареста и психически и физически. Питам в такъв случай какъв е проблема да си солидарен? Или да не сме солидарни защото на протеста ходят някакви "неонацисти"?

author by CRASSpublication date Thursday, 08 July 2010, 23:39Докладвай тази статия на редакторите

всичкитепоголяматачаствикаш а? Не, аз лично знам много добре кои са Хомлеса, "астматика" Мате и някои други другари. Не бих бил толкова убеден, как едни младежи гният невинни в арест. Задай си един прост въпрос, като се направи за секунда на полицай - ЦЦ би ли си позволил скандал със задържани месец невинни "дечица", които просто пускат след това като грешка? Нещо не се връзва, нали? Аз бих бил любопитен да видя примерно компютърчето на Мате например. нали се сещаш, че там няма рецепти за "астматици". А кой ги "натопи" за 20-тицата си решавайте сами в лайнените редици.

За "Света Неделя" не помня много, отдавна беше и тогава минах за малко. ПС Джамбазки е много уверен в себе си и тези "зад" него.

author by близкаpublication date Sunday, 11 July 2010, 19:10author email severinabaycheva at mail dot bgauthor phone 0878455979Докладвай тази статия на редакторите

На 06.06.2010г. в 10.30 сутринта е извършен побой в трамвай N.20. Кой се бие и за какво ние не знаем и не разбираме. Изведнъж сме намесени в случая, защото нашият приятел Матея Пенев е арестуван. Мате завърши с отличен успех Национална търговско-банкова гимназия. Предстоеше му полагане на държавен изпит и кандидатстване във више учебно заведение. Няма криминални прояви. Абсурдите тепърва започват...

Защо никой не разпитва свидетелите на защитата? Защо Мате, заедно с още 5 невинни момчета, е задържан вече трета седмица без нито едно доказателство, след като обиска на 07.06 не дава никакъв повод за обвинение?
Абсурдите не спират дотук....

Обвинението в първите, забележете, 2 дела, се основава единствено и само на т.н. 'разпознаване' от жертвите в побоя, пълни с очевадни противоречия. Всички жертви и свидетели на случилото се в трамвая признават, че извършителите са били с маски, плътно прикриващи лицата, и само двама от тях са били с шапки. Как тогава жертвите 'разпознават' всички 6 (шест!) обвиняеми? Второ, разпознаването е извършено не на живо, а по черно-бели снимки. Може ли някой смислено да ни обясни как на черно-бели снимки се дава точна информация за белези като, забележете, ръст, цвят на очите, късо подстригана коса...

Но не, най-големият абсурд беше делото на 18.06. Адвокатите не са били допуснати до материалите по делото до 30 мин. преди самото изслушване. Докато адвокатите четяха пледоарите си, изведнъж, почти магически, се появи папка номер 2 по делото, дотогава считана за несъществуваща (може би защото представя оневиняващи доказателства?). След цял ден приказки, в който адвокати, близки, журналисти, че сигурно дори и полицаите в залата се чудеха какво по дяволите правят невинни хора в ареста, се случи следното:
съдиите 'решаваха' точно 3 минути и оставиха момчетата в ареста, оставяйки пък във всеки от нас чувството, че денят бе безсмислен, гласовете ни бяха в пустиня, а държавата ни е най-големият абсурд...

Мате се помоли на съда за 'по-лека мярка'. Ние тук ви молим: отворете си очите, помогнете да спрем абсурда и да си върнем приятеля!

author by близкаpublication date Sunday, 11 July 2010, 19:22author email severinabaycheva at mail dot bgauthor phone 0878455979Докладвай тази статия на редакторите

Потресена съм от наглостта на автора,потресена съм от епитетите,които се опитва да ми наложи..
Аз съм организатора на митинга..аз ли според Вас съм "приятели неонацисти, чийто криминални досиета са с дължината на Цариградско шосе.
СРАМ МЕ Е ОТ НЕЩАТА КОИТО ПРАВИТЕ,би трябвало и Вас да Ви е срам от деянията Ви ,но явно не е така.
6 невинни момчета лежат в следствената служба,защото полицията си изми ръцете с тях.
Този притест нямаше за цел да предизвиква никой,идеята беше да се противопоставим на полицейския произвол ,скалъпените съдебни процеси и да изискаме от МВР да намери истинските извършители на това ужасно деяние, а Вие добре знаете,че това не са обвиняемите момчета.
ВАШАТА НАГЛОСТ Е ПРЕСЪПЛЕНИЕ..

author by менpublication date Monday, 12 July 2010, 10:46Докладвай тази статия на редакторите

Аз пък съм потресен от Вашата наглост.
Между тези 6 "невинни" момчета има социопати и агресивни животни. Такива са Хомлеса (Хомеса, Хомоса или както и да е), Шопа и точно Матея, когото познават всички футболни хулигани и побойници. За останалите не мога да говоря, но доколкото разбрах, съдът ги е задържал поради активното им участие в неонацистка организация, свързана с множество престъпления. Та нищо чудно и те да са "отличници"!

author by Близък на жертвитеpublication date Monday, 12 July 2010, 12:33Докладвай тази статия на редакторите

Госпожо Близка, в материала ясно са разграничени роднините и близките на задържаните от "приятелите" сред които и въпросния общински съветник.
Близките са си близки - майки, бащи и т.н, ясно е и е нормално да подкрепят и защитават своите.

Дайте да не говорим глупости, защото и ние сме навътре в делото - да не мислите, че някой ще постанови постоянен арест с разпознаване по снимки? Вашите хора са заковани със свидетелски показания, а някои с ДНК - та, сред които и Матей.
Ако има някой невинен, той е накиснат умишлено именно от тези които лицемерно бяха с вас на протеста пред съдебната палата. Така, че възмущението си от нечия наглост трябва да отправите на друг адрес.

author by Близки срещи от четвърти видpublication date Monday, 12 July 2010, 12:45Докладвай тази статия на редакторите

Мате ли нямал криминални прояви???Участвал е в много нападения и боеве, например боя в докторска след свобода а не страх преди 2 години когато фаб му нашокаха канчето и после му шиха главата в Пирогов. Но май не си е взел поука, затова сега му се очертават няколко години размисъл.

author by Kitty Stylespublication date Monday, 12 July 2010, 20:59Докладвай тази статия на редакторите

От както шестимата "невинни" са в ареста, а останалите кафеви "невинни" са се спотаили, София е леко по-спокойно място. Хората наистина могат да протестират без страх.

А иначе, горкия Матейчо, дали няма да заобича гейовете след престой от няколко години в Централния Софийски Затвор - мъжкото отделение :)

author by CRASSpublication date Tuesday, 13 July 2010, 13:18Докладвай тази статия на редакторите

Сапунката, продуцирана и играна от Ангел Джамбазки има пореден епизод: В сутрешния блок на БНТ от днес - 13. 07. 2010г.

http://bnt.bg/bg/news/view/32758/prichini_za_strelbata_...brika

Марина Краева определи като битов скандал вчерашния инцидент в кв. Захарна фабрика.

В нощта на неделя срещу понеделник 60-годишен мъж откри безразборна стрелба по трима роми, които по-късно бяха откарани в болница с множество куршуми в телата си.

От стрелбата са ранени трима души. Двама от ранените са откарани в "Пирогов", а третият е бил отведен във Военномедицинска академия.

Според Ангел Джамазбки скандалът е породен от начина, по който живеят хората на ул. Суходолска № 3. Той е убеден, че проблемът е етнически.

От своя страна Краева смята, че няма етническо напрежение, а определни политически сили се опитват да го нагнетят.

Хората от квартала разказват, че познават нападателя и знаят къде живее. Те казаха, че човекът се е заканвал седмица преди инцидента, тъй като някой е убил кучето му.

Според кмета на район Илинден Миглена Веселинова инцидентът е по-скоро битова свада.

Брой коменатри на страница
 Отиди на страница 1 2  
 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Monday 31.08, 03:29

browse text browse image browse video browse audio

yjymnuoetvt6enkhly4p.jpg imageПетима българи задържани на протест срещу златната мина в Халкидики 30.08 21:10 0 comments

texttyuerueryerert 07.08 13:20 0 comments

economistesca3a4.jpg imageНадзор над икономическата мисъл в университетите 25.07 17:54 1 comments

220pxbravenewworldrevisited.jpg imageКак ни манипулират 21.07 20:08 0 comments

618x346.jpg imageПоглед в бъдещето: Протест с изместен център 19.07 20:05 0 comments

textКостадина Кунева: ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ "НАМИГНА" на НАТО 17.06 02:35 0 comments

seed_laws_poster_en_thumb.jpg imageПолитика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите региони 12.06 17:02 0 comments

textПовишават ефективноста на радиоактивно облъчване на мозъците 10.06 10:39 0 comments

1f33eb559193af8853c1e5f44c95edda.jpg imageГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ - БЪЛГАРИЯ ЗА МИР 05.06 21:47 0 comments

9f938b8ae38500613817a123c55f7761.jpg imageКакво можем да научим от етичния кодекс на древните индианци 30.05 18:19 1 comments

citizenfour1.jpg imageРеч на Едуард Сноудън при връчване на Награда за цялостен житейски принос 27.05 20:00 1 comments

csm_european_solidarity_greece_logo_8a39d2e6f7_2.gif image20-26 ЮНИ: ПРИЗИВ ЗА ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛИЗАЦИЯ ОТДОЛУ НАГОРЕ ОТ ГРЪЦКИТЕ ДВИЖЕНИЯ 27.05 13:42 0 comments

01.jpg imageНАТО, БТА и свободата на словото 26.05 02:39 1 comments

x_9b531a43_1_2.jpg imageБлизък изток: Най-голямата заплаха за населението все още е от страна на правителствата 24.05 15:57 0 comments

arton11610bb819.jpg imageDEBT OVER! 4-ти Европейски Летен Университет на CADTM 23.05 17:53 1 comments

banner_300x250.jpg imageСветовен марш срещу Монсанто 23 май 2015 20.05 20:05 2 comments

Let it be - лозунгът на протестите за свободно слово в България. imageВ подкрепа на честната журналистика в България и протеста на журналистите от БНР 19.05 04:29 0 comments

ustoichivo_razvitie_1.jpg imageНа Железницата ѝ е необходима обществена подкрепа повече от всякога 19.05 03:42 1 comments

zaplatata.jpg imageРаботник за еднократна употреба 18.05 18:36 0 comments

cetodqlwmaeb0da.jpglarge.jpg imageПризив за Солидарност с македонските Протести 09.05 01:34 1 comments

повече >>