настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Гърция: Служител на подпаления банков клон говори за днешната трагична смърт в Атина

category Международни | Активизъм и протести | feature author Thursday, 06 May 2010, 00:45author by Peter - 1 of Индимедия България Editorial Groupauthor email peter at aresistance dot net Докладвай тази статия на редакторите

Настоящият текст е бърз превод на изявление на служител от „Marfin Bank“ - банката, чиито клон бе запален днес в Атина и където трима души намериха смъртта си по трагичен начин.

Чувствам задължение към моите колеги, които загинаха толкова несправедливо днес, да говоря и да заявя някои обективни истини. Изпращам това писмо до всички новинарски агенции. Всеки, който все още има малко съвест, би трябвало да го публикува. Останалите могат да продължат да играят играта на правителството.

Противопожарната служба никога не издаде лиценз за въпросната сграда. Сделката за използването на сградата беше сключена под масата, точно както се случва с всички бизнеси и компании в Гърция.

Въпросната сграда няма противопожарни механизми, такива никога не са били планирани, нито инсталирани – т.е. няма пръскачки на тавана, пожарни изходи или противопожарни шлангове. Има само няколко пожарогасителя, които естествено не могат да помогнат при справянето със силен огън в сграда, която е построена по отдавна остарели стандарти за сигурност.

Нито един клон на „Marfin Bank“ няма нито един обучен за справяне с пожари служител, нито дори за използване на пожарогасител. Мениджмънтът на банката също така използва като претекст високите разходи и не би взел дори и най-основните мерки, за да защити служителите си.

Никога не е имало дори едно упражнение по евакуация в нито една от сградите, нито е имало обучения от страна на пожарникари, които да дадат инструкции за ситуации като тази. Единствените обучения, които са се състояли в банката, са относно сценарии за терористични действия и по-специално планиране на бягство от офисите за „големите глави“ на банката.

Въпросната сграда нямаше специални помещения в случай на пожар, въпреки че конструкцията й е много чувствителна за такива обстоятелства и въпреки че бе пълна с материали от пода до тавана. Материали, които са много леснозапалими като хартия, пластмаса, кабели, мебели. Сградата е обективно неподходяща за използването й като банка поради нейната конструкция.

Нито един от охранителите няма познания по оказване на първа помощ или гасене на пожар, въпреки че всеки път са отговорни именно за сигурността на сградата. Служителите трябва да се превърнат в пожарникари или охрана според апетита на г-н Вгенопулос [собственик на банката].

Мениджмънтът на банката стриктно забрани на служителите да си тръгнат тази сутрин, макар че те питаха за това от ранни зори – дори накараха служителите да заключат вратите и многократно повтаряха по телефона, че сградата трябва да остане заключена през целия ден. Дори блокираха достъпа до интернет, за да попречат на служителите да комуникират с останалия свят.

От много дни има пълно тероризиране на служителите на банката с оглед на мобилизациите [за стачката] от последните дни с устното „предложение“: или работите, или сте уволнени.

Двамата полицая под прикритие, които са разпределени във въпросния банков клон, за да предотвратяват обири, днес не се появиха, въпреки че ръководството на банката устно обеща на служителите, че те ще са там.

Най-накрая, дами и господа, направете своята лична преценка и спрете да се чудите, правейки се на шокирани. Вие сте виновни за случилото се и във всяка правова държава (като онези, които използвате от време на време като водещи примери по телевизионните си предавания) вече щяхте да сте арестувани за посочените по-горе действия. Моите колеги загубиха живота си днес поради злонамереност: злонамереността на „Marfin Bank“ и г-н Вгенопулос лично, който изрично заяви, че който не се появи на работа днес [5ти май, денят на общата национална стачка!], няма смисъл да си прави труда да идва на работа утре [тъй като ще бъде уволнен].


- работник в „Marfin Bank“

Оригиналът на гръцки | Английски превод

....

author by Peter - 1 of Индимедия България Editorial Grouppublication date Thursday, 06 May 2010, 01:16author email peter at aresistance dot netДокладвай тази статия на редакторите

Видео от туко-що изгорялата Marfin bank на г-н Вгенопулос. По-рано през деня служителите трябваше да работят през целия ден на общата стачка въпреки очевидния риск - банката се намира на главния път на демонстрацията и е с големи стъклени прозорци на партера и неработещ противопожарен изход. Според много хора, служителите в банката са били използвани като човешки щит за сградата.

Embedded Video Description: Embedded video Youtube Video


препратка: http://www.youtube.com/watch?v=1RP6E-mUEP0
author by Стоянpublication date Thursday, 06 May 2010, 12:17Докладвай тази статия на редакторите

Каквото и да си говорим болшевиките пак се разписаха. Целта оправдава средствата, нали "другари"? Нека си спомним, че основен принцип на анархизма е ненасилието и поне ние да спрем да оправдаваме подобни ексцесии.

author by LGBpublication date Thursday, 06 May 2010, 14:36Докладвай тази статия на редакторите

просто....както няма и "насилие" срещу сграда.

author by радиаторpublication date Thursday, 06 May 2010, 15:09Докладвай тази статия на редакторите

Болшевиките доста успешно мобилизират народа. Дано жертвите не са напразно .

author by нормален човекpublication date Thursday, 06 May 2010, 21:00Докладвай тази статия на редакторите

"Болшевиките доста успешно мобилизират народа. Дано жертвите не са напразно ."

ти си олигофрен. няма оправдани убийства на невинни хора. тука не сме фашисти.

author by Наблюдателpublication date Friday, 07 May 2010, 00:58Докладвай тази статия на редакторите

Значи не са виновни комунистите-олигофрени, които хвърлят коктейли "Молотов" по сгради с хора в тях, а шефовете на банката, който държат на най-естественото в ситуация на криза - да се налягат парцалите и да се бачка ...

author by радиаторpublication date Friday, 07 May 2010, 12:16Докладвай тази статия на редакторите

Както каза Наблюдател , виновни са шефовете . Във всяка борба има невинни жертви ! В този случай те са били оставени УМИШЛЕНО , като "жив щит " .

author by Ивоpublication date Tuesday, 11 May 2010, 16:07Докладвай тази статия на редакторите

Вижте, айде да не изпадаме в крайности. Шефът на банката е виновен, но нищо не оправдава убийците на обикновени служители. Субкултурните лайфстайл "анархисти" в Гърция трябва да бъдат озаптени, дори и с риск останалите да бъдат наричани "анархополиция" и ккакво ли още не. Това са убийства на работници - служители в банка, едан от тях е бременна жена........Сега отношението към анархистите е доста негативно. всичко градено с години от социалните анархисти сега изведнъж рухва заради действията на някакви хлапетии, наричащи се "анархисти". Когато си играеш с огъня, трябва да знаеш как да го правиш....иначе стават ей такива работи.
Лично съм виждал как жителите на един квартал в Солун защитават анархисти, които полицията иска да арестува и мятат саксии спръст срещу ченгетата от балконите си. сега е обратното. Сега хората атакуват студенти, които раздват листовки пред университета, само защото са видяли думата "антиавторитарен". И защо ? заради банда хулигани, които се правят на "мъже" ?!!!!!

author by asdadaspublication date Tuesday, 11 May 2010, 16:32Докладвай тази статия на редакторите

жалко е да се опитват да оправдават убийството. Ами като не можете да се справите си направете Анархополиция...

Брой коменатри на страница
  
 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Friday 27.03, 09:54

browse text browse image browse video browse audio

efbww.jpg imageСтоп на социалния дъмпинг 23.03 16:15 0 comments

tjnrgb.jpg imageРезолюция на ЕКП за ограничаване на финансовите измами, укриването на данъци и дейността н... 17.03 13:50 2 comments

textДългът – един век извиване на ръце 13.03 03:33 0 comments

_cropped.jpg image„Урок” по честно кино 12.03 04:46 0 comments

chergarianarchycopy.jpg imageПатриотизмът - опиум за угнетената душа 12.03 03:49 0 comments

20925_1.jpg image„Гео Милев и изкуството“ 09.03 14:43 0 comments

textРаботещи бедни 03.03 02:44 0 comments

debt.jpg imageНС да отмени решението си за 16 млрд. заем 03.03 01:26 1 comments

fr_caroussels_image_189.jpg imageОснови на биодинамичното земеделие 01.03 03:59 2 comments

growningcommunities.jpg imageGrowing Communities – практическа алтернатива на хранителната индустрия 27.02 23:41 0 comments

samain.jpg imageЗа религията, политиката и секуларизма 16.02 18:25 1 comments

textПолитика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството 11.02 02:01 0 comments

yin_yang_laozi1.jpg imageЕкологичното съзнание и особеностите на източната мисловност 07.02 19:08 0 comments

debt.jpg image15/2: Ден за протести в СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД 07.02 18:44 2 comments

p0809cqfdecoledef022.jpg imageFuck Off, Google - На нашите приятели 07.02 16:39 2 comments

textОтворено писмо на Ципрас към немския народ в германския ежедневник „Ханделсблат“* 03.02 00:57 0 comments

textСкандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена 02.02 21:17 1 comments

textФондация Програми за животните се противопоставя на предложените изменения на Закона за ве... 30.01 16:57 0 comments

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 2 comments

повече >>