настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Гърция: Служител на подпаления банков клон говори за днешната трагична смърт в Атина

category Международни | Активизъм и протести | feature author Thursday, 06 May 2010, 00:45author by Peter - 1 of Индимедия България Editorial Groupauthor email peter at aresistance dot net Докладвай тази статия на редакторите

Настоящият текст е бърз превод на изявление на служител от „Marfin Bank“ - банката, чиито клон бе запален днес в Атина и където трима души намериха смъртта си по трагичен начин.

Чувствам задължение към моите колеги, които загинаха толкова несправедливо днес, да говоря и да заявя някои обективни истини. Изпращам това писмо до всички новинарски агенции. Всеки, който все още има малко съвест, би трябвало да го публикува. Останалите могат да продължат да играят играта на правителството.

Противопожарната служба никога не издаде лиценз за въпросната сграда. Сделката за използването на сградата беше сключена под масата, точно както се случва с всички бизнеси и компании в Гърция.

Въпросната сграда няма противопожарни механизми, такива никога не са били планирани, нито инсталирани – т.е. няма пръскачки на тавана, пожарни изходи или противопожарни шлангове. Има само няколко пожарогасителя, които естествено не могат да помогнат при справянето със силен огън в сграда, която е построена по отдавна остарели стандарти за сигурност.

Нито един клон на „Marfin Bank“ няма нито един обучен за справяне с пожари служител, нито дори за използване на пожарогасител. Мениджмънтът на банката също така използва като претекст високите разходи и не би взел дори и най-основните мерки, за да защити служителите си.

Никога не е имало дори едно упражнение по евакуация в нито една от сградите, нито е имало обучения от страна на пожарникари, които да дадат инструкции за ситуации като тази. Единствените обучения, които са се състояли в банката, са относно сценарии за терористични действия и по-специално планиране на бягство от офисите за „големите глави“ на банката.

Въпросната сграда нямаше специални помещения в случай на пожар, въпреки че конструкцията й е много чувствителна за такива обстоятелства и въпреки че бе пълна с материали от пода до тавана. Материали, които са много леснозапалими като хартия, пластмаса, кабели, мебели. Сградата е обективно неподходяща за използването й като банка поради нейната конструкция.

Нито един от охранителите няма познания по оказване на първа помощ или гасене на пожар, въпреки че всеки път са отговорни именно за сигурността на сградата. Служителите трябва да се превърнат в пожарникари или охрана според апетита на г-н Вгенопулос [собственик на банката].

Мениджмънтът на банката стриктно забрани на служителите да си тръгнат тази сутрин, макар че те питаха за това от ранни зори – дори накараха служителите да заключат вратите и многократно повтаряха по телефона, че сградата трябва да остане заключена през целия ден. Дори блокираха достъпа до интернет, за да попречат на служителите да комуникират с останалия свят.

От много дни има пълно тероризиране на служителите на банката с оглед на мобилизациите [за стачката] от последните дни с устното „предложение“: или работите, или сте уволнени.

Двамата полицая под прикритие, които са разпределени във въпросния банков клон, за да предотвратяват обири, днес не се появиха, въпреки че ръководството на банката устно обеща на служителите, че те ще са там.

Най-накрая, дами и господа, направете своята лична преценка и спрете да се чудите, правейки се на шокирани. Вие сте виновни за случилото се и във всяка правова държава (като онези, които използвате от време на време като водещи примери по телевизионните си предавания) вече щяхте да сте арестувани за посочените по-горе действия. Моите колеги загубиха живота си днес поради злонамереност: злонамереността на „Marfin Bank“ и г-н Вгенопулос лично, който изрично заяви, че който не се появи на работа днес [5ти май, денят на общата национална стачка!], няма смисъл да си прави труда да идва на работа утре [тъй като ще бъде уволнен].


- работник в „Marfin Bank“

Оригиналът на гръцки | Английски превод

....

author by Peter - 1 of Индимедия България Editorial Grouppublication date Thursday, 06 May 2010, 01:16author email peter at aresistance dot netДокладвай тази статия на редакторите

Видео от туко-що изгорялата Marfin bank на г-н Вгенопулос. По-рано през деня служителите трябваше да работят през целия ден на общата стачка въпреки очевидния риск - банката се намира на главния път на демонстрацията и е с големи стъклени прозорци на партера и неработещ противопожарен изход. Според много хора, служителите в банката са били използвани като човешки щит за сградата.

Embedded Video Description: Embedded video Youtube Video


препратка: http://www.youtube.com/watch?v=1RP6E-mUEP0
author by Стоянpublication date Thursday, 06 May 2010, 12:17Докладвай тази статия на редакторите

Каквото и да си говорим болшевиките пак се разписаха. Целта оправдава средствата, нали "другари"? Нека си спомним, че основен принцип на анархизма е ненасилието и поне ние да спрем да оправдаваме подобни ексцесии.

author by LGBpublication date Thursday, 06 May 2010, 14:36Докладвай тази статия на редакторите

просто....както няма и "насилие" срещу сграда.

author by радиаторpublication date Thursday, 06 May 2010, 15:09Докладвай тази статия на редакторите

Болшевиките доста успешно мобилизират народа. Дано жертвите не са напразно .

author by нормален човекpublication date Thursday, 06 May 2010, 21:00Докладвай тази статия на редакторите

"Болшевиките доста успешно мобилизират народа. Дано жертвите не са напразно ."

ти си олигофрен. няма оправдани убийства на невинни хора. тука не сме фашисти.

author by Наблюдателpublication date Friday, 07 May 2010, 00:58Докладвай тази статия на редакторите

Значи не са виновни комунистите-олигофрени, които хвърлят коктейли "Молотов" по сгради с хора в тях, а шефовете на банката, който държат на най-естественото в ситуация на криза - да се налягат парцалите и да се бачка ...

author by радиаторpublication date Friday, 07 May 2010, 12:16Докладвай тази статия на редакторите

Както каза Наблюдател , виновни са шефовете . Във всяка борба има невинни жертви ! В този случай те са били оставени УМИШЛЕНО , като "жив щит " .

author by Ивоpublication date Tuesday, 11 May 2010, 16:07Докладвай тази статия на редакторите

Вижте, айде да не изпадаме в крайности. Шефът на банката е виновен, но нищо не оправдава убийците на обикновени служители. Субкултурните лайфстайл "анархисти" в Гърция трябва да бъдат озаптени, дори и с риск останалите да бъдат наричани "анархополиция" и ккакво ли още не. Това са убийства на работници - служители в банка, едан от тях е бременна жена........Сега отношението към анархистите е доста негативно. всичко градено с години от социалните анархисти сега изведнъж рухва заради действията на някакви хлапетии, наричащи се "анархисти". Когато си играеш с огъня, трябва да знаеш как да го правиш....иначе стават ей такива работи.
Лично съм виждал как жителите на един квартал в Солун защитават анархисти, които полицията иска да арестува и мятат саксии спръст срещу ченгетата от балконите си. сега е обратното. Сега хората атакуват студенти, които раздват листовки пред университета, само защото са видяли думата "антиавторитарен". И защо ? заради банда хулигани, които се правят на "мъже" ?!!!!!

author by asdadaspublication date Tuesday, 11 May 2010, 16:32Докладвай тази статия на редакторите

жалко е да се опитват да оправдават убийството. Ами като не можете да се справите си направете Анархополиция...

Брой коменатри на страница
  
 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Thursday 29.01, 18:18

browse text browse image browse video browse audio

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 1 comments

22042012162713dis_de_zs_tierrs4_1.jpg image„Подемос“ – партията, която разтърсва Испания 18.01 03:43 0 comments

formation_droit_de_greve.jpg imageДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ПРАВОТО НА СТАЧКА 17.01 23:16 0 comments

tesnolineyka_baner_1.jpg imageМинистър Московски: “ Спирането на влаковете няма да забави растежа на икономиката“ 17.01 22:34 0 comments

cover_irina.jpg image"Католическата църква и усташкият режим в Хърватия (1941-1945)" 17.01 02:24 0 comments

problemut_ste_vie.jpg imageСрещу държавния расизъм 08.01 02:56 0 comments

p14bea01_1_.jpg imageНа какво е алтернатива социалната ферма? 06.01 02:49 0 comments

tesnolineyka_baner.jpg imageДа съхраним теснолинейката! 06.01 02:34 0 comments

textУкраински войник: "за мен като марксист избора между белогвардейците и петлюровците е очев... 29.12 10:35 0 comments

charb_home.jpg imageМинистерството на финансите в "конфликт на интереси" спрямо БДЖ 12.12 23:39 0 comments

tallinncover1.png imageПРЕДЛОЖЕНИЕ за организиране на частичен безтаксов градски транспорт в София 09.12 00:52 0 comments

textРазвенчаване на урановата митология 01.12 04:04 0 comments

text"Словото на любовта срещу езика на омразата" 22.11 18:00 0 comments

textСреща по проект за социално фермерство "ИНКЛУФАР" в София 17.11 17:44 0 comments

textГеорги Марков: към една археология на отсъстващото 17.11 17:23 0 comments

text„Пчеларството в наши дни – нови предизвикателства и възможни решения” 08.11 04:35 0 comments

textЗа Студентски град 07.11 02:36 0 comments

photographia_2_13.jpg imageГърция: Ученическите протести изостриха конфронтацията между правителството и опозицията 06.11 23:40 0 comments

textПървите мейли изпратени от Сноудън с които представя „епохалния“ си теч на информация 03.11 01:13 2 comments

повече >>