настройки

  • - Езици [Languages] - bg | en

Предстоящи събития

няма събития, отговарящи на Вашата заявка!

Търсене


Search comments

Advanced Search

Медийни центрове

Репортаж от протеста срещу престъпната политика на "Топлофикация"

category България | Разни | feature author Thursday, 08 March 2007, 20:08author by LGB Докладвай тази статия на редакторите

Протестът срещу престъпната политика на "Топлофикация" започна още в 11 часа, през централния вход на Южния Парк. Постепенно се събраха около 250 - 300 души от всякакви възрасти и най-важното - всички бяха наясно защо са там - да изразят гражданския си протест срещу крадците, които медиите наричат "управленски елит".


Раздаваха се вестник "Свободна Мисъл" и листовки с исканията на "Федерацията на анархистите в България" - организатор на протеста, относно бъдещето на "Топлофикация" и нашите права като реални собственици на това ДЪРЖАВНО предприятие. Някои носеха сметки за парно, пълни с фантастичти цифри.

Появиха се и дежурните телевизии, които веднага започнаха с провокативни интервюта и меко казано, малоумни въпроси от типа: "Вие като сте анархисти, значи сте против реда?" Както и се очакваше липсваха доста от медиите.

След като по мегафон бяха прочетени исканията и позицията на ФАБ шествието тръгна в посока централата на "Топлофикация-София". Зад огромния транспарант "Цените се вдигат - да се вдигнем и ние" застанаха близо 300-те души, които под звуците на тъпан и скандирания преминаха през парка. Хората носеха и още един голям транспарант - "Политиците са боклуци - Държавата лъже", а десетината полицаи бяха принудени да слушат скандирания като: "Социализация на Топлофикация", "Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта", "Вальо не е сам - всички са за там", "Псевдосоциалисти - свине капиталисти", "Овчаров - бандит, стига геноцид" и т.н.

Пред шествието се движеше човек с плакат -"Еднопосочен билет за Белене за Овчаров".

С много шум, скандирания и настроение хората изминаха дългия път през квартал "Стрелбище", "Бели брези", до кв. Борово; ул. Ястребец 23Б - където е централата на "Топлофикация".

Мнозина от по-възрастните не издържаха на дългия маршрут и се отказаха, но в кварталите се присъединиха нови хора. На възлови места шествието спираше и през мегафона бяха прочитени исканията на хората, като се приканваха гледащите изумено да се присъединят към протестиращите. Много от хората, които гледаха от балконите и от преминаващите коли, поздравяваха одобрително протестиращите. Въпреки блокираното движение и изнервените водачи, до размяна на реплики не се стигна. Нямаше и други инциденти, освен една партизански промъкваща се групичка от родни, малолетни нацисти, които се опитваха да проследят шествието. В крайна сметка така и не намериха кураж да излязат и заявят какво ги притеснява в живота. Възможно е дръжките на многобройните знамена да са им се сторили достатъчен аргумент в полза на наблюдението от далече. Една от снимките с тях пускаме разфокусирана, защото искаме да ги предпазим от гневни, родителски набези.

Шествието, вече малко оредяло стигна до централата на Топлофикация, където бяха прочетени исканията на ФАБ и един призив за солидарност с протестиращите редовно пенсионери. Полицията беше направила кордон, преграждайки пътя към входа. Разбира се, в неделя там нямаше никой, защото и крадците почиват, но много хора чуха, че скоро протестиращите пак ще бъдат там.

Демонстрацията завърши с обещание хората да не се отказват и да се готвят за нови акции скоро.препратка: http://bulgaria.indymedia.org/article/15386

Коментари (1 - 10 of 40)

Отиди на страница 1 2 3 4   -  Към коментарите 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
author by LGBpublication date Sunday, 04 March 2007, 18:47Докладвай тази статия на редакторите

Още СНИМКИ

author by LGBpublication date Sunday, 04 March 2007, 18:51Докладвай тази статия на редакторите

Още малко Снимки

author by LGBpublication date Sunday, 04 March 2007, 18:53Докладвай тази статия на редакторите


Последни снимки от шествието!

author by Toxoplasmapublication date Sunday, 04 March 2007, 20:40Докладвай тази статия на редакторите

Не искам да се заяждам и се надявам, че няма да скрите мнението ми, но имам един въпрос. Как може да пишете, че има 250-300 човека на шествието, като на нито една от обширните снимки не се виждат повече от 60 човека, което ме навежда на мисълта, че вероятно бройката е била под или около 100. Всъщност каква полза има каузата от такава игра на цифри? Всеки, който е бил знае колко са били. Кому е нужна такава измама?

Имам още няколко въпроса, но първо ще изчакам да видя как ще реагирате на този.

Благодаря за вниманието.

author by DirectActionpublication date Sunday, 04 March 2007, 20:48Докладвай тази статия на редакторите

Още малко снимки от протеста.

author by Златко Костадиновpublication date Sunday, 04 March 2007, 22:47author email zearendil at gmail dot comДокладвай тази статия на редакторите

Лично моето мнение е, че на моменти се събираха до 200 човека, които вървяха с нас. Но повечето от хората не вървяха през цялото време, освен това нито аз, нито сигурно горния автор ги е броил, така че няма какво да е хващаме за точния брой.

П. Много кофти мнение имаш за Индимедия, ако мислиш, че може да скрием подобно мнение.

author by :)publication date Monday, 05 March 2007, 01:46Докладвай тази статия на редакторите

пич, като не си бил там недей да спориш.в парка бяхме супер много народ и си личи от снимките. после запраска дъжд и старите се измориха и на топлофикация бяхме по-малко от 100 човека. в пиковия момент според мен може и за над 300 да говорим.
но това едва ли е най-важното в случая.

author by LGBpublication date Monday, 05 March 2007, 13:31Докладвай тази статия на редакторите

Да, много интересно се получава с цифрите, че и с думите у нас. Първо цифрите не били важни, но за тях е първият "проблемен" въпрос. Както винаги назад ще остане или въобще няма да стане въпрос за причините, исканията и смисъла на протеста.

Цифрите са важни не за пропаганда или манипулация в случая, а за да добият представа хората, които не са били и които НИКОГА няма да чуят това по "официалните" медии. А хората в пиковия момент в парка бяха наистина ОКОЛО 200-250 и пак повтарям това е моята, субективна преценка и разбира се има толеранс.
След като в материала по Евроком, събитието беше представено като "Антихристите протестират срещу парното", какво да говорим повече. Но срещу истинските манипулатори никой и дума не обелва. Тук е така отдавна.

author by Сашоpublication date Monday, 05 March 2007, 14:19author email sasho at a-bg dot orgДокладвай тази статия на редакторите

Вярно ли казаха "АНТИХРИСТИТЕ"? Не е истина! Ами да, в ада няма централно отопление - всеки има локален котел. Нормално е Антихриста да е против.

А колкото до коментарите по Интернет, все по-малко им обръщаме внимание. Повечето коментиращи никога не са участвали, а да не говорим - организирали - нещо колективно и най-често са дървени философи, които искат да се изкарат нобелисти по всички въпроси, защото в реалния живот никой не ги бръсне за афъзка.

Във ФАБ имаме определено още много да учим и да грешим, но е много важно, че приемаме вече реалността такава, каквато е, а не се отчайваме и капсулираме от равнодушието и недоверието. Това е реалният свят и реалните хора, с които искаме заедно да подобрим бъдещето и да, по-лесно е да кажеш "ебати овчия народ", но този етап вече е минат. За въздишка на по бира някъде го ползваме, но не и в акциите. Това е народът, това е действителността, това е положението - трудно е, но не е невъзможно. И има много хора, които определено ни смятат и за "антихристи", и за откачалки, и за болшевики, и за кофти копелета като цяло, но и с тях вече търсим и намираме някакъв диалог, без да ни е страх, че ще разводним собствения си облик. Изобщо вече много по-малко ни е шубе, като че ли, отколкото преди година.

author by Сатаноидpublication date Monday, 05 March 2007, 14:20Докладвай тази статия на редакторите

"Антихристите"!!!! :-))))))))
Показаха ви по ТВ-Европа, дори имаше интервю! Общо взето кратък репортаж, говориха с един от вашите, той сигурно е споделил. За другите ТВ-та не знам, в news.bg бяха copy-paste'нали тескта ви от нет-а.

Брой коменатри на страница
 Отиди на страница 1 2 3 4  
 
This page can be viewed in
English Български

дописки

Wednesday 01.04, 12:23

browse text browse image browse video browse audio

efbww.jpg imageСтоп на социалния дъмпинг 23.03 16:15 0 comments

tjnrgb.jpg imageРезолюция на ЕКП за ограничаване на финансовите измами, укриването на данъци и дейността н... 17.03 13:50 2 comments

textДългът – един век извиване на ръце 13.03 03:33 0 comments

_cropped.jpg image„Урок” по честно кино 12.03 04:46 0 comments

chergarianarchycopy.jpg imageПатриотизмът - опиум за угнетената душа 12.03 03:49 0 comments

20925_1.jpg image„Гео Милев и изкуството“ 09.03 14:43 0 comments

textРаботещи бедни 03.03 02:44 0 comments

debt.jpg imageНС да отмени решението си за 16 млрд. заем 03.03 01:26 1 comments

fr_caroussels_image_189.jpg imageОснови на биодинамичното земеделие 01.03 03:59 2 comments

growningcommunities.jpg imageGrowing Communities – практическа алтернатива на хранителната индустрия 27.02 23:41 0 comments

samain.jpg imageЗа религията, политиката и секуларизма 16.02 18:25 1 comments

textПолитика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството 11.02 02:01 0 comments

yin_yang_laozi1.jpg imageЕкологичното съзнание и особеностите на източната мисловност 07.02 19:08 0 comments

debt.jpg image15/2: Ден за протести в СОЛИДАРНОСТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД 07.02 18:44 2 comments

p0809cqfdecoledef022.jpg imageFuck Off, Google - На нашите приятели 07.02 16:39 2 comments

textОтворено писмо на Ципрас към немския народ в германския ежедневник „Ханделсблат“* 03.02 00:57 0 comments

textСкандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена 02.02 21:17 1 comments

textФондация Програми за животните се противопоставя на предложените изменения на Закона за ве... 30.01 16:57 0 comments

logole.gif imageВ подкрепа на СИРИЗА 23.01 19:49 1 comments

shumen2.jpg imageБДЖ Е НА НАРОДА! Вълна от недоволство в страната заради спрените влакове (обзор) 18.01 23:48 2 comments

повече >>